Fri fragt over 500 kr. til GLS Pakkeshop & Erhverv

Smoothies – det flydende guld

Siden slut 90’erne er smoothies vokset markant i popularitet, og vi er ikke et sekund i tvivl om hvorfor. Ud over at have en lækker, blød og cremet konsistens – som det engelske ”smooth” antyder – praler de af flotte og indbydende farver, frugtige og rene smage og dufte samt et vitamin- og mineralindhold af dimensioner. Smoothies samler alt det gode og sunde i ét måltid, hvad enten det er morgenmaden, et genialt vitaminboost til efter træningen eller en mættende og sund forfriskning i løbet af dagen.

En smooth sundhedsfilosofi

Smoothies og sundhed går hånd i hånd, men sundhed skal ikke forstås snævert som udelukkende vitaminer og mineraler, selvom de er nok så uundværlige. Sundhed er meget mere end det – det er også en god følelse. Bag High on Life-konceptet gemmer der sig nemlig en filosofi om, at sundhed handler om livsglæde og -kvalitet – en glæde, vi mærker, når vi bruger kvalitetstid sammen på at lave og spise sund mad. Det handler om gennem kosten at skabe energi og overskud til sig selv og hinanden – ikke bare fysisk, men også mentalt. For sundhed behøver slet ikke være så kompliceret. De tilbyder en nem, men effektiv vej til alle de vitaminer, mineraler og gode næringsstoffer, som vi har brug for. Og fordi de ser så appetitlige ud og er sjove at lave, er de en sand gave til forældre, der ikke lige kan greje, hvordan de skal få deres børn til at spise flere frugter og grøntsager – særligt de grønne som broccoli.

Vi spiser med øjnene – tips til den perfekte smoothie-opskrift

Denne drik er ikke kun sund. Den er også et lille kunstværk i sig selv. Det er altafgørende at give din smoothie stærke, fantastiske farver, for vi spiser også med øjnene! Og uadskillelig del af enhver madoplevelse er selvfølgelig følelsen, du har i maven før, under og efter måltidet. Og med denne lækre drik er du garanteret en oplevelsesrejse, der begynder med nysgerrighed og spænding, efterfulgt af nydelse og til sidst afrundet med en forfriskende følelse af, at du har været god ved din krop.

Basisingredienserne, du skal bruge i din helt almindelige smoothie, er en væske, der får dens bløde, cremede og flydende kvalitet frem – blendede frugter eller grøntsager er ikke særlig drikkevenlige. Basisvæskerne i opskrifterne på denne side er plantemælk, vand, juice eller safter såsom granatæblesaft, men du kan også bruge komælk, hvis du har lyst. Jo mere væske du tilsætter, jo tyndere bliver dens konsistens, og omvendt. Når du bruger grøntsager, er det en god idé at spæde op med juice – 50 % grøntsager, 50 % juice. Ellers er basen typisk is og bær, men det er altid godt have forskellige bær, frugter og grøntsager på lager, så du altid kan ryste en lækker og sund smoothie ud af ærmet!

Før det overhovedet handler om at finde den rette konsistens, er det vigtigt at finde den rette blanding af frugter og grøntsager – især når det kommer til farver. Hvis du blander grøn og rød, bliver det til brun; det ved alle, der har leget med modellervoks. Men når du først får smagen, farven og duften til at gå op i en højere enhed, kan du glæde dig til en fantastisk oplevelse og en god følelse i maven!

Sunde smoothies opskrifter for enhver smag

Her på siden finder du en opskrift på smoothie for alle. Selv det mest kræsne barn vil ikke kunne stå for et koldt glas smagfuld frugt- og grøntdrik, som har en pangfarve, der gør det umuligt at sige nej. High on Life er på en mission og en passion: at inspirere og motivere danskere til en sundere, mere energifyldt livsstil. Du er velkommen til at finde inspiration til sunde opskrifter her. Er du tørstig efter flere idéer til flydende vitaminbomber, eller sulten efter mere viden om, hvordan du integrerer dem som fast del i din hverdagskost? Så er Mads Bos bøger High on Smoothies, Super Grønne Juicer og Smoothies eller Flydende Magi – Juicer og smoothies til børn lige noget for dig. Med bogen på reolen og et velassorteret lager af bær, frugter og grøntsager i køleskabet og spisekammeret, er du klar til enhver lejlighed – på bare sekunder har du smækket en lækker ”paniksmoothie” sammen til ubudne gæster!

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud