• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 499 DKK

Smoothies

Personligt elsker jeg smoothies. Farven, konsistensen og den behagelige mæthed. De smager syndigt godt, og kan virke helt dessertagtige, trods ingredienser som spinat og frosset broccoli. Til dig, der endnu ikke har prøvet at blende frugter og grøntsager, kan jeg kun sige, at det for mig er en nærmest guddommelig oplevelse.

Det absolut første skridt er at holde igen med søde frugter og tilsat sukker, honning osv. Et højt sukkerindhold vil nemlig først opleves som det skønneste energi-kick, for kort tid efter at hamre din energi og dit blodsukker helt i kælderen. Sæt derfor dine penge på grøntsager og bær, og brug kun frugt i mindre mængder. Tilsæt gerne en god proteinkilde som feks. mandler, kogte kikærter eller quinoa i din smoothie.

Jeg har lavet opskrifter, der alle indeholder betragtelige mængder grøntsager, lige fra de klassiske til de 100% grønne. Men du finder også opskrifter, der egner sig godt til f.eks. børn og til træning. Tilsæt gerne en god kvalitetsolie for langt bedre optagelse af de fedtopløselige vitaminer.

En af fordelene ved at blende smoothies frem for at presse juice er, at vi bibeholder alle fibrene. Udover at fibre er fantastiske til at stabilisere vores blodsukker, har de ligeledes en god effekt mod forskellige kræftformer.

Har du en god powerblender, kan du også prøve kræfter med mine opskrifter på plantemælk. Det er langt billigere end at købe det på karton. Indimellem skal der være plads til fest, derfor finder du også mit svar på dessertsmoothies og har du ikke prøvet en chokoladesmoothie med avocado endnu, vil jeg glæde mig til at høre, hvad du synes.

Men hvad er en god smoothie blender? Det er sprøgsmål jeg ofte bliver stillet. Nu om dage, kan de fleste standard blendere sagtens lave en god smoothie opskrift. Der hvor det kan være at du skal op i en powerblender er, hvis du ønsker at lave silkebløde smoothies med mange frosne ingredienser, eller hvis du vil kunne lave mere end bare smoothies. F.eks. hvis du vil lave varme supper, nøddesmør eller en smoothie bowl, som er tykkere da der er brugt mindre væske.

En smooth sundhedsfilosofi

Smoothies og sundhed går hånd i hånd, men sundhed skal ikke forstås snævert som udelukkende vitaminer og mineraler, selvom de er nok så uundværlige. Sundhed er meget mere end det – det er også en god følelse. Bag High on Life-konceptet gemmer der sig nemlig en filosofi om, at sundhed handler om livsglæde og -kvalitet – en glæde, vi mærker, når vi bruger kvalitetstid sammen på at lave og spise sund mad. Det handler om gennem kosten at skabe energi og overskud til sig selv og hinanden – ikke bare fysisk, men også mentalt. For sundhed behøver slet ikke være så kompliceret. De tilbyder en nem, men effektiv vej til alle de vitaminer, mineraler og gode næringsstoffer, som vi har brug for. 

Vi spiser med øjnene – tips til den perfekte smoothie-opskrift

Denne drik er ikke kun sund. Den er også et lille kunstværk i sig selv. Det er altafgørende at give din smoothie stærke, fantastiske farver, for vi spiser også med øjnene! Og uadskillelig del af enhver madoplevelse er selvfølgelig følelsen, du har i maven før, under og efter måltidet. Og med denne lækre drik er du garanteret en oplevelsesrejse, der begynder med nysgerrighed og spænding, efterfulgt af nydelse og til sidst afrundet med en forfriskende følelse af, at du har været god ved din krop.

Basisingredienserne, du skal bruge i din helt almindelige smoothie, er en væske, der får dens bløde, cremede og flydende kvalitet frem – blendede frugter eller grøntsager er ikke særlig drikkevenlige. Basisvæskerne i opskrifterne på denne side er plantemælk, vand, juice eller safter såsom granatæblesaft, men du kan også bruge komælk, hvis du har lyst. Jo mere væske du tilsætter, jo tyndere bliver dens konsistens, og omvendt. Når du bruger grøntsager, er det en god idé at spæde op med juice – 50 % grøntsager, 50 % juice. Ellers er basen typisk is og bær, men det er altid godt have forskellige bær, frugter og grøntsager på lager, så du altid kan ryste en lækker og sund smoothie ud af ærmet!

Før det overhovedet handler om at finde den rette konsistens, er det vigtigt at finde den rette blanding af frugter og grøntsager – især når det kommer til farver. Hvis du blander grøn og rød, bliver det til brun; det ved alle, der har leget med modellervoks. Men når du først får smagen, farven og duften til at gå op i en højere enhed, kan du glæde dig til en fantastisk oplevelse og en god følelse i maven!

Sunde smoothies opskrifter for enhver smag

Her på siden finder du en opskrift på smoothie for alle. Selv det mest kræsne barn vil ikke kunne stå for et koldt glas smagfuld frugt- og grøntdrik, som har en pangfarve, der gør det umuligt at sige nej. High on Life er på en mission og en passion: at inspirere og motivere danskere til en sundere, mere energifyldt livsstil. Du er velkommen til at finde inspiration til sunde opskrifter her. Er du tørstig efter flere idéer til flydende vitaminbomber, eller sulten efter mere viden om, hvordan du integrerer dem som fast del i din hverdagskost? Så er Mads Bos bøger High on Smoothies, Super Grønne Juicer og Smoothies eller Flydende Magi – Juicer og smoothies til børn lige noget for dig. Med bogen på reolen og et velassorteret lager af bær, frugter og grøntsager i køleskabet og spisekammeret, er du klar til enhver lejlighed – på bare sekunder har du smækket en lækker ”paniksmoothie” sammen til ubudne gæster!

Tilmeld dig vores populære nyhedsbrev

Den korteste vej til et overlegent energioverskud