Grøn erstatning til pasta

Alternativer til pasta | High on Life

Vil du gerne undgå pasta og ris? Her får du et overblik over lækre alternativer, som kan erstatte din pasta. Du får også lækre opskrifter på grøntsagssaucer, der passer til et hav af grøntsagspasta strimler, dampede grøntsager, quinoa osv.

Aftensmad på 10 minutter

Vi er fan af nemt og sundt mad, lavet på 10-20 minutter. Selvfølgelig skal der være plads til at eksperimentere, men hvis man vil have succes med at integrere en sund livsstil i en travl hverdag, gælder det om at gøre det simpelt. Anskaffer du dig det rigtige værktøj og får indkøbt basisvarer som kokosmælk, quinoa, gærflager osv., er sundhed hverken er svært, tidskrævende eller kompliceret.

Erstatning til pasta - grønne pastastrimler

Her får du bud på alternative pastaformer, der giver de velkendte blege baghjul. Lav spaghettistrimler ved at køre grøntsagerne igennem en såkaldt spiralizer, på et mandolinjern eller brug en Julienne-skræller. Spis strimlerne/pastaen rå med en af nedenstående saucer eller giv dem et hurtigt opkog, så de stadig fremstår sprøde og al dente. De kan også svitses kort på panden. 

Squash 

Udover at fungerer som et glimrende alternativ til den hvide pasta, tilfører den også en smuk farve til de fleste retter. De fleste næringsstoffer sidder lige på og under skrællen, men skal du omvende en flok kritikere, kan du vælge at skrælle den. Så er det ikke farven, der afslører forskellen.

Sød kartoffel

Sød kartoffel er en lille, lækker, sødmefuld størrelse. Den har fantastisk smag, ikke mindst en smuk farve og så er den et godt næringsrigt alternativ til den hvide kartoffel i det hele taget. Nem at finde i de fleste supermarkeder.  Serves dem rå, tilfører de en lidt anden smag end hvis du giver dem et hurtigt opkog eller lige steger dem kort på panden. 

Gulerødder

Velkendt og særdeles smuk både i farven og i sin sødmefulde smag. Gulerødderne er på samme måde som søde kartofler fantastiske i både sprød, stegt og kogt tilstand. Bland dem evt. med squashen og få et helt andet udtryk på din ret.

Kinaradise

Kinaradise er en undervurderet rodfrugt, som hurtigt kan blive din yndlingspasta. Den stammer fra Asien og har en let bitter smag af sennep og peber. Den er super let at gå til, den skal blot skrælles som en gulerod og er herefter klar til at bruges både rå eller tilberedt. Steger du dem på panden med lidt sesamfrø, er de lige til at sætte tænderne i.

Bønne-linse pasta

Både bønne og linsepasta er et godt alternativ til den hvide pasta. De indeholder flere gode proteiner samt sunde kostfibre og så er de begge glutenfri. Bønnepastaen er lavet på sojabønner og linsepastaen er ofte lavet af røde linser. Begge dele er fantastiske på de dage, hvor du ikke lige har tid til at finde spiralizer og julienne-skræller frem.

Boghvedepasta

Boghvedepastaen er endnu et skønt alternativ til den traditionelle pasta. Den er glutenfri og har en dejlig nøddeagtig smag. Da boghvede har et naturligt højt indhold af protein og sunde fedtstoffer, giver den ovenikøbet en god og længerevarende mæthedsfornemmelse.

Vi har lavet en masse lækre pastasaucer, som passer perfekt til et hav af grøntsagspasta strimler, dampede grøntsager, quinoa m.v. Nogen af dem kan du endda lave på din blender. Prøv for eksempel Klassisk rød pastasauce, Vegansk carbonara eller Hokus Kokos karry pastasauce.

Tænk fremad og opbevarer dine ingredienser under vakuum, så kan du sagtens lave større portioner og gøre det endnu nemmere at hive en pastaret ud af ærmet.

Velbekomme!