Har du svært ved at tåle gluten, eller vil du bare gerne finde en super nem pizzabund? I denne artikel får du hjælp til at lave hjemmelavet glutenfri pizzadej på bare 50 sekunder.
Glutenfri og vegansk pizzadej på 50 sek.
Vi elsker pizza. Smagen, duften og hele oplevelsen. Desværre er det ikke altid at kroppen er lige så glade for almindelig pizza og hvedemel. Derfor har vi gennem tiden, eksperimenteret en del med sunde alternativer for at undgå den måske velkendte ’efterregning’. Nogen betaler ofte med ’valutaen’ snot og slim, uren hud, lav energi og fordøjelsesproblemer. Bivirkninger som fylder markant mere – og længere tid, end de 30 minutter nydelsen af en pizzaen varer.
Sund pizzadej uden gluten
Udfordringen er at glutenfrie og veganske pizzadeje kan være både noget og ingenting. Enten bliver det til en slatten omgang, man ikke engang kan tage op i hånden eller også lugter de bare generelt lidt af prut. Og så er de ofte ret langhårede at lave. Derfor satte vi os for at lave en pizzadej på blender. En sund pizzadej uden gluten, hvedemel og alverdens tilsætningsstoffer.
Opskrifter på glutenfri pizza
Der er blevet eksperimenteret og leget med Vitamix og et hav af forskellige ingredienser og kommet frem til forskellige glutenfrie pizzabunde. De er enkle at lave, de er relativt sprøde og så kan du putte lige den slags fyld på, du allermest har lyst til. Du får naturligvis opskrifterne herunder, samt nogle favorittoppings. Men det er nu dejen, der er omdrejningspunktet.
Et sundere alternativ til pizza
Og lad os understrege. Uanset hvordan du vender og drejer der, så bliver de sundere alternativer aldrig til en 100% original hvid, Italiensk pizza. Heller ikke når det drejer sig om smagen. Men det er et godt alternativ til dig, der ønsker at spise pizza uden ’bivirkninger’. Alle pizzadeje er lavet på ca. 50 sekunder på Vitamix. Der er brugt hvid og sort quinoa, kikærte- og boghvedemel, butterbeans og sorte bønner. Alle ingredienser der tilfører din krop god mæthed, fiber og protein. Måske finder du en ny favorit.
Sprød glutenfri pizzabund
Enkelte pizzabunde skal du stadig rulle ud på en bageplade, andre er våde som pandekagedej og derfor super nemme at hælde direkte ud på en bradepande med bagepapir. Prøv at bag pizzadejen på 1 side og så vend den om inden fyldet kommer på. Vil du have en endnu sprødere bund, kan et tip være at bage dem på begge sider, før du kommer fyld på.
En sund(ere) pizza
Store mængder ost, ’bleg bund’, pepperoni samt cocktailpølser og lidt ananas fra dåse. En pizza bidrager sjældent med ret meget til din sundhedskonto, men sådan behøves det ikke være. Alt kan laves på en kraftig blender som f.eks. Vitamix. Og husk så lige, at når du laver nedenstående pizza opskrifter, er mæthedsfølelsen langt større end ved brug af diverse glutenfri færdiglavede dejblandinger - eller med almindeligt hvedemel for den sags skyld. Vi foretrækker en god økologisk mozzarella, feta, parmesan eller lignende. Du kan selvfølgelig også bruge en vegansk ost.
Her får du vores bedste bud på, hvordan du giver Italienerne baghjul på den lange bane, får flere fibre, bedre fordøjelse og mere energi!
Rigtig god fornøjelse!