Dehydrering = 100% rene fødevarer
Tørret frugt og krydderier kan også købes i diverse supermarkeder, men hvad er der præcis i det, du køber og hvordan er det konserveret? Med en dehydrator på køkkenbordet har du selv den fulde kontrol over, hvordan det laves samt hvilke ingredienser, der bruges. Du skal blot snitte og hakke det, du vil tørre, og så klarer dehydratoren resten - aldrig har det været nemmere at lave 100% rent mad.
Nænsom dehydrering af frugt og urter
Dehydrering er den mest nænsomme konserveringsmetode, hvor du stadig formår at bevare næringsstofferne. Det er også den sundeste måde, da du hverken bruger sukker eller andre konserveringsmidler, hvilket hænder ved soltørrede tomater, banenchips mm. Dehydratoreren giver dig også mulighed for at lave dine egne krydderier, som ligeledes sikre maksimalt indhold af næringsstoffer, da de tørres under kontrollerede forhold.
Hvad kan du lave med en dehydrator?
Der er uanede muligheder for, hvad du kan lave med en dehydrator.
- Tørrede svampe
- Urtete
- Urtesalt
- Personlig krydderiblanding
- Tørrede tomater
- Tørret frugt som bananchips, æblechips og jordbær,
- Chips som sødkartoffel chips, grønkålschips
- Beef jerky
- Færdigretter til din vandretur
Læs hvad du kan lave i en dehydrator her.
Du vil altså opleve, at en dehydrator er et genial redskab, som du kan bruge året rundt til at lave dine egne sunde og holdbare lækkerier.