• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Flere og flere mennesker i Danmark reagerer på gluten - et proteinstof, der findes i danske kornsorter som hvede, havre, rug og byg.

Glutenindholdet øger brødets hæveevne, derfor efterspørger danske bagerier hvede med et højt glutenindhold. Samtidig stiger vores indtag af hvidt brød og pasta. En kombination som ikke altid er godt for vores maver og kan gå ud over fordøjelsen. Af samme årsag menes det også, at flere og flere har udviklet glutenallergi eller - intolerance.  


Undgå præfabrikeret glutenfrit brød

Derfor søger mange glutenfrie alternativer. Selvom det kræver en indsats i hverdagen, vil vi altid opfordre til at man bager sit eget glutenfrie brød. Det brød man køber kan være en genvej, men består primært af majsstivelse, kartoffelstivelse, hvedestivelse, surhedsregulerende midler, salt og dårlige fedtstoffer. Det er groft set ikke andet end en spiselig tallerken for det du putter oven på.

Bag glutenfrit

Lav istedet en bolledej med nærende glutenfrit mel af hirse, boghvede, majs, sorghum, glutenfri havre, quinoa, mandler mm. Glutenfri bageri kan være en kunst, da det kræver loppefrøskaller for at lave struktur, mere æltning og længere hævetid. Men det er slet ikke umuligt eller svært. Du kunne prøve disse lækre glutenfrie eftermiddagsboller. Vi laver selv vores glutenfrie mel ved hjælp af Vitamix tørkande. Så er der altid frisk glutenfri mel og det er tilmeld meget billigere at købe hele kerner end færdigmalet mel. Læs her hvorfor vi synes tørkanden her et must i ethvert glutenfrie køkken. 

Nem glutenfri mad

Den absolutte genvej er at droppe brødet og gå all-in på planter.

- Udskift franskbrød med en smoothiebowl.

- Udskift sandwich med en måltidssalat.  

- Udskift pastagryden med en varm suppe

Det vil med garanti også få dig på next level i dit grøntsagsgame og uden tvivl sikre, at du får mindst 600 g om dagen. 

Vil du gerne læse mere om gluten, glutenallergi og intolerance samt finde glutenfrie opskrifter, så kan du læse mere her

Du kan også læse vores guide til at spise flere planter i hverdagen her.

Relaterede produkter