Fuldkornsmajsmel og boghvedepizza

Glutenfri og vegansk pizza

Fuldkornsmajsmel og boghvedepizza | Glutenfri og vegansk pizza

Pizzabund á la Italia. Nok den glutenfrie og veganske pizzabund, der bliver mest som den oprindelige Italienske hvide pizzabund…sprød og lækker. 

Den er lavet på en blanding af fuldkornsmajsmel, boghvedemel og glutenfri havregryn. Boghvede er letfordøjeligt og har et højt protein indhold hvilket giver en langt længere mæthedsfornemmelse end alm. hvede.

Pynt med dit yndlingsfyld. Vi har brugt Revet ost på bunden, tynde skriver kartoffel, lidt klumper bøffelmozzarella, sorte oliven og tørret rosmarin. Sæt den i ovnen og du har færdig aftensmad på under 30 minutter med din blender.

Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”Power Blending” – Verdens hurtigste fastfood.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 50 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g glutenfri havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • En knivspids peber
  • 1 ½ dl vand
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Fyld først de glutenfrie havregryn i kanden og blend dem til mel. Hæld herefter alle de andre tørre ingredienser i kanden. Start din Vitamix blender på hastighed 1 og bland ingredienserne kort

  2. Herefter hældes langsomt de våde ingredienser i via hullet i låget mens maskinen kører på hastighed 1-2, i ca. 30 sek. Dejen samler sig til en dejkugle. Brug evt. din spatel til at få dejen ud. Saml dejen til en ensartet kugle i hænderne. Læg dejen til hævning i kanden med låg i ca. 30 min

  3. Herefter rulles dejen ud. Lægges på en bageplade med bagepapir. Et godt tip er at smøre dit bagepapir med olie, så slipper det let igen. Bunden for bages ved 200°C varmluft i ca. 10 min. eller 230°C alm. ovn

  4. Hvis dejen vendes før der kommes fyld på, bliver den endnu sprødere. Bag herefter din pizza 10-15 min. alt efter valgte fyld