Laksetærte

Tærte med laks og bælgfrugter

Laksetærte | Tærte med laks og bælgfrugter

Denne laksetærte med bælgfrugter er en velsmagende og næringsrig tærte, hvor kikærtemel danner en sprød og glutenfri bund, og fyldet – silkeblød tofu, æg og røget laks – skaber cremet fyld. Toppet med stegte porrer, rødløg og gedeost er dette måltid både fyldt med gode proteiner og fedtstoffer. Passer perfekt som let aftensmad

Se Facebook Live om hormoner med Mads Bo og Caroline Fibæk her

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Tærtebund

  • 200 g kikærtemel

  • 1/2 tsk salt

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 æg (valgfrit, til at binde sammen)

  • 4-5 spsk koldt vand (tilsæt lidt ad gangen)

  • Fyld

  • 200 g silke tofu

  • 3 æg

  • 200 g røget laks, skåret i stykker

  • 1 lille porre, skåret i tynde skiver

  • 1 lille rødløg, finthakket

  • 1 spsk olivenolie til stegning

  • Salt og peber efter smag

  • 100 g gedeost, smuldret (til topping)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180°C

  2. Bland kikærtemel og salt i en stor skål

  3. Tilsæt olivenolie og æg (hvis brugt) og bland godt

  4. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, indtil dejen samler sig og kan formes til en kugle

  5. Tryk dejen ud i en tærteform, så den dækker bunden og siderne jævnt

  6. Forbag tærtebunden i ovnen i 10-12 minutter, indtil den begynder at blive let gylden

  7. Varm olivenolie i en pande over medium varme

  8. Tilsæt porre og rødløg og steg dem bløde og let gyldne, cirka 5-7 minutter

  9. I en blender blendes silken tofu og æg sammen til en glat creme. Tilsæt lidt salt og peber

  10. Bland den stegte porre og rødløg med tofu-blandingen

  11. Hæld tofu-blandingen over den forbagte tærtebund

  12. Fordel laksestykkerne jævnt over fyldet

  13. Top med smuldret gedeost

  14. Bag tærten i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, eller indtil fyldet er fast og gedeosten er let gylden

  15. Lad tærten køle lidt af før servering. Den kan serveres varm eller ved stuetemperatur, evt. med en frisk salat ved siden af. F.eks. fintsnittet lilla spidskål med appelsinsaft, ærtespirer og grapefrugt fillet

Caroline Fibæk
Caroline Fibæk

Specialist i det kvindelige hormonsystem og Functional Medicin. Grundlægger af HormonKuren og Institut for Komplementær Hormonterapi.

Læs mere