Phyto crackers

Knækbrød med sesam og hørfrø

Phyto crackers | Knækbrød med sesam og hørfrø

Lækre crackers fyldt med sesamfrø, hørfrø og chiafrø - brug dem som knækbrød med hummus på eller spis dem som en snack.

Opskriften er udviklet af hormonekspert Caroline Fibæk.

Se videoen med Caroline Fibæk og Mads Bo, der laver mad og snakker om temaet "Hormoner i balance" her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1,5 dl. chiafrø
  • 5 dl. vand
  • 1,5 dl. sesamfrø
  • 1,5 dl. hørfrø
  • 2 dl. kikærtemel
  • 2,5 dl. havreklid
  • 2,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Rør chiafrø og vand sammen og lad det trække, mens du blander de øvrige ingredienser i en anden skål

  2. Bland indholdet af de to skåle sammen og rør det godt sammen. Lad massen trække, mens du rydder ingredienserne på plads

  3. Tænd ovnen på 180°C varmluft

  4. Del dejen i to lige store dele og flad hver del ud på et stykke bagepapir. Start med at trække med hænderne og fortsæt med en dejskraber

  5. Når dejen fylder hele bagepapiret, skal din firkant måle 30x35 cam, den må gerne være lidt større. Du får det bedste resultat, hvis dejen har samme tykkelse over det hele

  6. Lav riller i dejen med den brede side af dejskraberen

  7. Træk bagepapiret over på en bageplade og sæt pladen i ovnen

  8. Bag dine phyto crackers i ca. 40 minutter

  9. Lad sine crackers afkøle på en bageriste uden bagepapir under, inden du putter den i en dåse med tætsluttende låg