Hummus

Hummus med kikærter og spidskommen

Hummus | Hummus med kikærter og spidskommen

Hummus er et nærende og mættende tilbehør, der smager himmelsk og kan bruges til næsten alt. 

Hummus er genial til alt fra sandwich til dine grøntsagsstænger eller under en avocado mad - og så er det utrolig nemt at lave. 

Denne opskrift er lavet helt fra bunden med tørre kikærter, men du også også vælge at bruge fra dåse for en hurtigere proces. 

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

4.0 fra 2 brugere

Ingredienser

  • 340 g tørrede kikærter (eller ca. 2 dåser drænede kikærter)

  • 4 spsk tidsel- eller olivenolie
  • Saft fra 1-2 citroner
  • 3 fed hvidløg
  • ½ spsk tahin
  • ½ spsk spidskommen, stødt
  • Evt. 1-2 små røde chili
  • Salt og peber
  • Vand til konsistens

Fremgangsmåde

  1. De tørrede kikærter sættes i blød i vand i 10 timer

  2. Kog herefter de iblødsatte kikærter til de er helt bløde (ca. 1½ time)

  3. Hæld vandet fra og gem lidt til evt. senere fortynding

  4. Kom kikærter, chili, hvidløg, spidskommen, tahin, olie og citronsaft i blenderen

  5. Det hele blendes til en tyk konsistens

  6. Hvis blandingen er for tør, kommes lidt af kogevandet ved

  7. Hummusen smages til med salt og peber, evt. mere citronsaft

  8. Der kan også bruges andre krydderier efter smag