Fyldt butternut squash

Butternut squash med quinoa og tranebær

Fyldt butternut squash | Butternut squash med quinoa og tranebær

Der er et hav af tilberedningsmuligheder, når det kommer til græskar.

Vi har lavet en version, hvor vi bager en butternut squash i ovenen og kommer fyld i - fyldet tilføre endnu mere smag til den ellers søde og milde smag butternut har.

Trods den længere fremgangsmåde af opskriften, er det super simpelt at lave og smager intet mindre end fantastisk. 

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • 2 dl quinoa + 4 dl vand
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort rødløg
  • 1 æble
  • 50 g tørrede tranebær
  • 80 g pekannødder
  • 200 ml ris cuisine
  • 3 tsk. sød paprika
  • 1⁄2 tsk. stødt muskatnød
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn på 200°C varmluft

  2. Halvér butternut squashen, fjern kernerne, kom dem på en bageplade og stænk med olivenolie, salt og peber

  3. Bag i 30-40 minutter

  4. Kog quinoa efter anvisning på pakken

  5. Hak hvidløg og rødløget fint og svits på en pande i lidt olie

  6. Hak æblet i små tern

  7. Hak tørrede tranebær og pekannødder fint

  8. Kom æble, tranebær og pekannødder på panden med sød paprika og stødt muskatnød

  9. Kom quinoa, ris cuisine samt salt og peber på panden og mix

  10. Tag butternut squashen ud og udhul den så du efterlad ca. 1 cm. i tykkelsen

  11. Kom fyldet fra butternut squashen på panden og mix det

  12. Kom nu alt fyld fra panden i den udhulede butternut squash

  13. Bag butternut squashen med fyld i 15 minutter