• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Fyldt butternut squash

Med quinoa og tranebær

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Der er et hav af tilberedningsmuligheder, når det kommer til græskar.

Vi har lavet en version, hvor vi bager en butternut squash i ovenen og kommer fyld i - fyldet tilføre endnu mere smag til den ellers søde og milde smag butternut har.

Trods den længere fremgangsmåde af opskriften, er det super simpelt at lave og smager intet mindre end fantastisk. 

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • 2 dl quinoa + 4 dl vand
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort rødløg
  • 1 æble
  • 50 g tørrede tranebær
  • 80 g pekannødder
  • 200 ml ris cuisine
  • 3 tsk. sød paprika
  • 1⁄2 tsk. stødt muskatnød
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn på 200°C varmluft
  2. Halver butternut squashen, fjern kernerne, kom dem på en bageplade og stænk med olivenolie, salt og peber
  3. Bag i 30-40 minutter
  4. Kog quinoa efter anvisning på pakken
  5. Hak hvidløg og rødløget fint og svits på en pande i lidt olie
  6. Hak æblet i små tern
  7. Hak tørrede tranebær og pekannødder fint
  8. Kom æble, tranebær og pekannødder på panden med sød paprika og stødt muskatnød
  9. Kom quinoa, ris cuisine samt salt og peber på panden og mix
  10. Tag butternut squashen ud og udhul den så du efterlad ca. 1 cm. i tykkelsen
  11. Kom fyldet fra Butternut på panden og mix
  12. Kom nu alt fyld fra panden i den udhulede butternut
  13. Bag butternut med fyld i 15 minutter