Tærte bagt uden tærteform

Galette med rødbede og hokkaido

Tærte bagt uden tærteform | Galette med rødbede og hokkaido

Lyder det ikke fristende at lave en tærte, hvor du ikke skal bruge tid og kræfter på at gøre en tærteform ren efter brug? Med en galette slipper du nemlig for det, da dejen i sig selv danner tærteformen. 

Det geniale ved en galette er, lige som med en tærte, at du kom komme lige det fyld i, som du ønsker. Denne version er med rødbede og hokkaido - en rigtig god efterårsret. Ved at tilføjede gedeost, får smagen lidt mere karakter, da rødebede og hokkaido har en sød og mild smag. 

Galetten er super simpel at lave. Du kan vælge at lave din egen dej eller købe en, hvis du vil gøre det endnu mere simpelt. Præmisserne er de samme uanset. 

Læs mere om græskar her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Dej

  • 250 g boghvedemel

  • ½ tsk salt
  • 75 g olie

  • 1 æg og 1 æggehvide
  • Evt. lidt vand
  • Fyld

  • 260 g hokkaido græskar

  • 250 g rødbede

  • 150 g frisk gedeost

  • 4 æg
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • En smule citronsaft

Fremgangsmåde

    Dej

    1. Bland boghvedemel, salt og olie sammen

    2. Pisk ægget og æggehvide sammen med en gaffel i en kop

    3. Tilsæt det til skålen og mix det hele sammen til en dej - tilføj evt. lidt vand

    4. Stil det på køl i 15 min

    Fyld

    1. Forvarm ovnen på 200°C

    2. Skræl rødbede og hokkaido og skær dem i små tern

    3. Kom ternene på en bageplade med olie, salt, peber og frisk timian

    4. Bag i 20 minutter

    5. Sænk ovnens temperatur til 175°C

    6. Bland restererende ingredienser til osteblanding i en skål

    7. Rul dejen ud

    8. Smør osteblandingen på midten af dejen

    9. Hæld rodfrugterne på og kom lidt ekstra timian på

    10. Bag i 25 minutter