Menopause vafler

Vafler med kikærter

Menopause vafler | Vafler med kikærter

Disse menopause-vafler er geniale til kvinder i overgangsalderen (men også alle andre...), der ønsker et lækkert og hormonvenligt alternativ til klassiske vafler. De giver god energi, mæthed og kan nydes både som morgenmad eller en snack – helt uden dårlig samvittighed, gluten og mælkeprodukter.

Opskriften giver ca. 8-10 vafler, afhængigt af størrelsen på dit vaffeljern og hvor meget dej du bruger pr. vaffel.

God ved både kortisolubalancer, per- og menupause.

Se Facebook Live om hormoner med Mads Bo og Caroline Fibæk her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 200 g kogte kikærter (eller 1 dåse, drænet og skyllet)

  • 3 æg

  • 1 dl havremel (glutenfri)

  • 1 dl mandelmel

  • 1 dl soyamælk

  • 1 dl kollagen eller valleprotein

  • 1 spsk bagepulver

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 2 spsk honning eller ahornsirup (valgfri)

  • 1 tsk kanel (valgfri)

  • 1 knivspids salt

  • Kokosolie eller smør til at smøre vaffeljernet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm dit vaffeljern og smør det med lidt kokosolie eller smør

  2. I en blender blendes kikærter, æg, mælk og vaniljeekstrakt indtil blandingen er glat og ensartet

  3. I en skål, bland havremel, mandelmel, bagepulver, kanel og salt

  4. Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser og bland godt

  5. Tilsæt honning eller ahornsirup, hvis du bruger det, og bland igen

  6. Hæld en passende mængde dej på det forvarmede vaffeljern og bag indtil vaflerne er gyldne og sprøde

  7. Tag forsigtigt vaflerne ud af jernet og lad dem afkøle lidt på en bagerist.

Note

Server gerne vaflerne med friske bær som hindbær, blåbær eller jordbær

Caroline Fibæk
Caroline Fibæk

Specialist i det kvindelige hormonsystem og Functional Medicin. Grundlægger af HormonKuren og Institut for Komplementær Hormonterapi.

Læs mere