Butternut suppe

Butternut suppe med peberfrugt og squash

Butternut suppe | Butternut suppe med peberfrugt og squash

Varm kroppen i de kolde måneder med denne cremede suppe.

Vi foretrækker at bruge sæsonens grøntsager. Så når vi når efterår og vinter, hvor græskar er i sæson, skal der kreeres lækre opskrifter. 

I suppen får den ellers milde butternut blandt andet selskab af rød peber og paprika, som giver suppen mere karakter. Ved at komme kokosmælk i suppen opnår vi en cremet konsistens samt en afrundet smag.

Top evt suppen med sprøde kikærter.

Læs mere om græskar her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk. sød paprika
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. soltørrede tomater
  • 2 peberfrugter
  • 3 tomater
  • 1 butternut squash

  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel) + 2 dl vand

  • 1⁄2 håndfuld frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg

  2. Svits det i en gryde med olie sammen med sød paprika, tomatpuré og soltørrede tomater

  3. Hak peberfrugt og tomat i grove stykker og kom i gryden

  4. Skræl, udhul og hak butternut til små stykker

  5. Kom i gryden med kokosmælk, grøntsagsbouillon, vand, frisk timian, salt og peber. Lad det koge i 20 minutter eller indtil butternut er møre

  6. Blend det til en suppe

  7. Top suppen med din yndlingstopping