Kødboller i karrysauce

Boller i karry

Boller i karry | Kødboller i karrysauce

Forkæl dig selv (og dine smagsløg) med en lækker variation af den klassiske boller i karry. Disse saftige kødboller kombineres med en fyldig, aromatisk karrysauce med kokosmælk, grøntsager og noter af æble og gurkemeje. En varmende og balanceret ret, der både mætter og vækker appetitten.

Særligt god for: god til højt østrogen + kortisoltypen

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Kødbollerne

  • 1 æg

  • 1/2 dl fintmalet cashewnøddemel eller andet nøddemel

  • 1 mellemstort finthakket løg

  • 3-4 fed fintsnittet hvidløg

  • 1 lille bundt helt finthakket bredbladet persille (kan udelades)

  • 1 kvist finthakket rosmarin

  • 600 g hakket kyllingekød

  • 1 l fond eller letsaltet vand

  • salt og friskkværnet peber

  • Saucen

  • 1 syrligt æble, delt i kvarte

  • 1 stort grofthakket løg

  • 2 gulerødder, skåret i mindre stykker

  • 1 grofthakket pastinak

  • 5 hvidløgsfed, hele men uden skræl

  • 2-3 tsk. karrypulver

  • 1 tsk. sød paprika

  • 1/2 l kogevand fra kødbollerne

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 tsk. stødt gurkemeje

  • Citronsaft

  • Lidt Birkesød

Fremgangsmåde

    Kødbollerne

    1. Blend æg, løg, hvidløg, urter, cashewnøddemel og salt og peber til en mos

    2. Rør kødet og æggeblandingen godt sammen, til farsen bliver sej og samler sig. Gerne i en foodprocessor, det er lidt hårdt at gøre det i hånden

    3. Lad farsen trække på køl i minimum en halv time (Det fremhæver smagen, når farsen får lov at trække, men du kan sagtens gå videre med det samme, hvis du har en travl dag)

    4. Form farsen til boller på størrelse med valnødder eller lidt større, og stil dem igen på køl, imens du tilbereder saucen

    Saucen (+ kødbollerne videre)

    1. Sauter æbler, løg, gulerødder og hvidløg i kokosolie, og tilsæt 1 tsk. karry

    2. Bring samtidig 1 liter fond i kog i en mellemstor gryde

    3. Tilsæt forsigtigt kødbollerne lidt ad gangen, når fonden koger, og lad dem småsimre ved lavt blus.

    4. Kødbollerne er færdige, når de dukker op til overfladen af sig selv. Tag dem op af kogevandet i takt med de bliver færdige, og stil dem til side i en skål

    5. Tilsæt derefter de sauterede grøntsager til kødbollevandet, og lad det simre i 20- 25 minutter, eller til væsken er reduceret til det halve, og grøntsagerne er møre

    6. Blend indholdet til en tyk suppe med en stavblender, og tilsæt kokosmælk, krydderier, kødboller og eventuelt lidt citronsaft og birkesød. Lad det hele simre i et par minutter, så de forskellige smage møder hinanden, og server med det valgte tilbehør.

    Caroline Fibæk
    Caroline Fibæk

    Specialist i det kvindelige hormonsystem og Functional Medicin. Grundlægger af HormonKuren og Institut for Komplementær Hormonterapi.

    Læs mere