• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Skønne morgenboller

Sunde boller med sesamfrø, hørfrø og græskarkerner

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Der er intet som en varm, friskbagt bolle serveret med en hjemmelavet nøddesmør eller en god økologisk gedeost med rød peber og lidt purløg. 

Kast dig ud i disse skønne morgenboller, som er fyldt med kerner, frø og krydderier. Du vil med garanti blive dagens helt, hvis du serverer dem, som en del af et morgenmadsbord. 

Den opskrift er udviklet af Anette Harbech.

Ingredienser

  • ½ l tempereret vand
  • 5-10 g økologisk gær
  • 1 tsk Himalaya eller Læsø salt
  • 1 tsk honning
  • 2 dl havregryn
  • 1 håndfuld hele græskarkerner
  • 1 håndfuld hele sesamfrø
  • 1 håndfuld hele hørfrø
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 dl speltmel
  • Sigtet speltmel til den sidste del af æltningen

Fremgangsmåde

  1. Mix alle ingredienser i en skål og dæk til med et viskestykke - min. 3 timer eller natten over
  2. Tilsætt sigtet speltmel eller speltmel efter behov og ælt dejen færdig
  3. Dejen skal æltes rigtig godt, mindst 10 minutter, for at give den luftighed
  4. Den må gerne være lidt klæbrighed
  5. Formes 8 boller
  6. Efterhæver 20 minutter
  7. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter