Skønne morgenboller

Sunde boller med sesamfrø, hørfrø og græskarkerner

Skønne morgenboller | Sunde boller med sesamfrø, hørfrø og græskarkerner

Der er intet som en varm, friskbagt bolle serveret med en hjemmelavet nøddesmør eller en god økologisk gedeost med rød peber og lidt purløg. 

Kast dig ud i disse skønne morgenboller, som er fyldt med kerner, frø og krydderier. Du vil med garanti blive dagens helt, hvis du serverer dem, som en del af et morgenmadsbord. 

Den opskrift er udviklet af Anette Harbech.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • ½ l tempereret vand
  • 5-10 g økologisk gær
  • 1 tsk Himalaya eller Læsø salt
  • 1 tsk honning
  • 2 dl havregryn
  • 1 håndfuld hele græskarkerner
  • 1 håndfuld hele sesamfrø
  • 1 håndfuld hele hørfrø
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 dl speltmel
  • Sigtet speltmel til den sidste del af æltningen

Fremgangsmåde

  1. Mix alle ingredienser i en skål og dæk til med et viskestykke - min. 3 timer eller natten over

  2. Tilsæt sigtet speltmel eller speltmel efter behov og ælt dejen færdig

  3. Dejen skal æltes rigtig godt, mindst 10 minutter, for at give den luftighed

  4. Den må gerne være lidt klæbrighed

  5. Form 8 boller

  6. Lad dem efterhæve i 20 minutter

  7. Bolerne bages ved 200°C i ca. 35 minutter