Madboller

Glutenfri boller med squash, oliven og tomater

Madboller

Her får du opskriften på lækre, bløde og glutenfri boller med oliven, tomat, squash og ost. De er perfekte til madpakken eller den nemme snack. Spis dem, som de er eller dyp den i hjemmelavet oliventapenade eller en anden dip.
Frys bollerne ned, så du altid har en lækker madpakke bolle ved hånden.

Er du ikke til mejeriprodukter, kan du bruge en vegansk ost eller undlade ost helt.
Hvis du foretrækker at putte lidt kød, gulerødder, feta, soltørrede tomater eller andet kan du skifte oliven og squash ud med det. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Top bollerne med krydderurter som rosmarin, oregano, basilikum eller timian.

Lav dit eget glutenfrie mel med en tørkande fra Vitamix.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

4.5 fra 2 brugere

Ingredienser

  • 200 g blandede frø og kerner (evt. hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og chiafrø)

  • 2,5 dl vand til at sætte kerner og frø i blød

  • 50 g gær

  • 6 dl vand (afhængig af meltyper, så start med 5 dl vand)

  • 20 g loppefrøskaller

  • 1 squash

  • 600 g glutenfri mel (vi bruger 200 g glutenfri havremel, 200 g rismel, 100 g kikærtemel og 100 g majsmel)

  • 2 tsk salt

  • ½ glas oliven uden sten, hakket

  • 200 g revet mozzarella (halvdelen skal i dejen)

  • 200 g cherrytomater, halveret

  • Salt til topping

  • Rosmarin eller anden krydderurt til topping

Fremgangsmåde

  1. Sæt kerner og frø i blød i 2,5 dl vand. Mens de står i blød laves resten klar

  2. Opløs gæren i vand i en stor skål

  3. Rør HUSK sammen med vandet med gær, så det danner en gel

  4. Riv squashen groft

  5. Bland og ælt revet squash, mel, salt, oliven, kernerne i blød og halvdelen af osten sammen i skålen med gær, vand og HUSK

  6. Når dejen er blandet godt sammen, skal den hæve en times tid (til dobbelt størrelse)

  7. Forvarm din ovn til 200°C varmluft

  8. Når dejen har hævet sættes ca. 24 boller på to beklædte bageplader med en ske

  9. Top bollerne med cherrytomater, rosmarin og salt

  10. Madbollerne bages først i 20 minutter, hvorefter de toppes med revet mozzarella, og pladerne byttes rundt i ovnen

  11. Bag bollerne yderligere 15-20 minutter