Sov godt kiks

Kiks med havregryn, kerner og mandler

Sov godt kiks | Kiks med havregryn, kerner og mandler

Disse kiks er lette at bage, og de indeholder fibre samt lidt tryptofan. Kiksene er perfekte sammen med en kop Sov godt te før sengetid.

Opskriften er udviklet af Anette Harbech Olesen fra Madforlivet.com.

Se videoen med Mads Bo og Anette Harbech Olesen, der laver mad og snakker om temaet "Søvn" her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

3.4 fra 5 brugere

Antal

15-25 stk

Ingredienser

  • 1 dl grove havregryn

  • 3 dl blandede græskarkerner, sesamfrø og hørfrø

  • 2 dl mandler, blendede til mel

  • 1-2 spsk hvedemel eller rismel til justering af konsistensen

  • 1 spsk Sri Lanka kanel

  • 1 æg

  • 2-3 spsk ekstra jomfruolivenolie

  • 1 tsk. honning

  • ½ tsk uraffineret flagesalt

  • 1 spsk vand eller mere til justering af konsistensen

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser i en skål. Pisk derefter æg, olie, honning og vand og rør det i massen

  2. Lad det hvile fem minutter, rul dejen tyndt ud imellem to stykker bagepapir

  3. Fjern forsigtigt det øverste lag og udstik runde kiks med en form eller et glas

  4. Læg kiksene på en bageplade, beklædt med bagepapir og bag dem i 15-20 minutter (afhængig af størrelse) ved 185°C varmluft i ovnen

  5. Du kan opbevare kiksene i en lufttæt beholder i cirka en uge

Opskriftsvideo