Julemuffins

Muffins med appelsin og kanel

Julemuffins | Muffins med appelsin og kanel

Uhmm, du vil ikke tro os, før du selv har bagt og smagt disse sunde julemuffins. For de kan noget med smag og luftighed, vi slet ikke kan forklare. De er helt uden brug af raffineret sukker og hvedemel, men stadig luftige og fyldige på samme tid. 
Smagen sidder lige i ’juleskabet’, og du læser ikke forkert, når der står, du skal bruge en hel økologisk appelsin med skræl og hele molevitten. Vi skærer kun enderne af. Det kræver selvfølgelig en god powerblender som Vitamix. Men så har du også muffindej på under 1 minut.

Servér dine julemuffins med appelsin i selskab med hvid gløgg eller vores julesmoothie. Dine gæster vil takke dig.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 hel økologisk appelsin med skræl (skær dog enderne af)
  • 2 æg
  • 200 g hasselnødder
  • 10 dadler uden sten
  • 2 spsk honning
  • 1 dl vand
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienser, til du har en god sammenhængende masse

  2. Hæld dejen i muffinforme

  3. Bages i 20 min. ved 180°C

Opskriftsvideo

Note

Udskift evt. kardemomme med lakridspulver og få endnu en ny variant.