Sorte bønneburgere

Vegetariske burgerbøffer med sorte bønner

Sorte bønneburgere | Vegetariske burgerbøffer med sorte bønner
Vi mennesker er i høj grad vanedyr og mange af os er kodet til, at vi tænker kød på tallerkenen først og derefter på tilbehøret. En udfordring kan være, at maden på tallerkenen ikke ligner det, den plejer. Nogle forestiller sig, at de ikke bliver mætte nok eller at de ikke får protein nok. Heldigvis er udviklingen ved at vende og flere og flere spiser langt flere grøntsager og hele retter baseret på planter. Prøv disse sorte bønneburgere, de både ligner kød og gør dig mæt.
star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld friske korianderblade
  • 1 dåse sorte bønner
  • 60 g majsmel
  • 1 stort æg
  • 2 tsk soya sauce
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel)

Fremgangsmåde

  1. Start din Vitamix-blender på hastighed 3-4 og kom løg, hvidløg og koriander ned igennem hullet i låget

  2. Når det er hakket tilføjes de resterende ingredienser og massen blendes kort sammen til det har en delle-konsistens i ca. 20 sek., vol 5-6

  3. Husk at bruge tamperen til at presse massen ned mod kniven

  4. Tag masse ud og form til bøffer. Bøfferne steges 3-5 min på hver side på panden med smør eller kokosolie