Citronpasta med asparges

Spaghetti med asparges, citron og butterbeans

Citronpasta med asparges | Spaghetti med asparges, citron og butterbeans

Citronpasta er en klassiker i det italienske køkken. Her bydes den op til dans med skønne, grønne asparges, valnødder og butterbeans for ekstra protein.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Antal

4 pers.

Ingredienser

  • 2 citroner - skal og saft herfra

  • 1⁄2 dl olivenolie

  • 1 stort løg

  • 4 fed hvidløg

  • 1/2 tsk. dijon sennep

  • 1/2 tsk. chiliflager

  • Salt

  • Peber

  • 2 dl pastavand

  • 60 g valnødder

  • 3 spsk. gærflager

  • 1 dåse butterbeans

  • Frisk persille

  • Frisk basilikum

  • Derudover

  • 400-500 g spaghetti (gerne vegansk) + kogevand + salt

Fremgangsmåde

  1. Sæt spaghetti til at koge

  2. Riv skallen fra citronerne og put i en lille skål

  3. I en anden skål blandes saucen bestående af saften fra citronerne, olivenolie, salt, peber og dijon sennep

  4. Hak løg og hvidløg. Svits derefter på en pande i olie

  5. Når hvidløgene er gyldne tilsættes chiliflager

  6. Skær aspargesene ud i små stænger af ca. 5-6 cm. Tilsæt den til panden

  7. Hak valnødderne groft

  8. Når aspargesene har fået lidt tid på panden tilsættes spaghetti, saucen, pastavandet, gærflager, valnødder og butterbeans. Lad simre i et par minutter

  9. Top med friske krydderurter