Citronpasta er en klassiker i det italienske køkken. Her bydes den op til dans med skønne, grønne asparges, valnødder og butterbeans for ekstra protein.
Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give
Antal
4 pers.
Ingredienser
-
2 citroner - skal og saft herfra
-
1⁄2 dl olivenolie
-
1 stort løg
-
4 fed hvidløg
-
1/2 tsk. dijon sennep
-
1/2 tsk. chiliflager
-
Salt
-
Peber
-
2 dl pastavand
-
60 g valnødder
-
3 spsk. gærflager
-
1 dåse butterbeans
-
Frisk persille
-
Frisk basilikum
-
400-500 g spaghetti (gerne vegansk) + kogevand + salt
Derudover
Fremgangsmåde
Sæt spaghetti til at koge
Riv skallen fra citronerne og put i en lille skål
I en anden skål blandes saucen bestående af saften fra citronerne, olivenolie, salt, peber og dijon sennep
Når hvidløgene er gyldne tilsættes chiliflager
Skær aspargesene ud i små stænger af ca. 5-6 cm. Tilsæt den til panden
Hak valnødderne groft
Når aspargesene har fået lidt tid på panden tilsættes spaghetti, saucen, pastavandet, gærflager, valnødder og butterbeans. Lad simre i et par minutter
Top med friske krydderurter