Citronpasta er en klassiker i det italienske køkken. Her bydes den op til dans med skønne, grønne asparges, valnødder og butterbeans for ekstra protein.
Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give
4 pers.
Ingredienser
-
2 citroner - skal og saft herfra
-
1⁄2 dl olivenolie
-
1 stort løg
-
4 fed hvidløg
-
1/2 tsk. dijon sennep
-
1/2 tsk. chiliflager
-
Salt
-
Peber
-
2 dl pastavand
-
60 g valnødder
-
3 spsk. gærflager
-
1 dåse butterbeans
-
Frisk persille
-
Frisk basilikum
-
400-500 g spaghetti (gerne vegansk) + kogevand + salt
Derudover
Fremgangsmåde
Sæt spaghetti til at koge
Riv skallen fra citronerne og put i en lille skål
I en anden skål blandes saucen bestående af saften fra citronerne, olivenolie, salt, peber og dijon sennep
Når hvidløgene er gyldne tilsættes chiliflager
Skær aspargesene ud i små stænger af ca. 5-6 cm. Tilsæt den til panden
Hak valnødderne groft
Når aspargesene har fået lidt tid på panden tilsættes spaghetti, saucen, pastavandet, gærflager, valnødder og butterbeans. Lad simre i et par minutter
Top med friske krydderurter