Sort quinoapizza

Glutenfri og vegansk pizza med sort quinoa

Sort quinoapizza | Glutenfri og vegansk pizza med sort quinoa

Man kan få quinoa i hvid, rød og sort og den største forskel er kort og godt farven. Det lille frø er kendt for sit høje indhold af fibre, protein og sunde fedtsyrer. Den hvide quinoa er dog afskallet og indeholder derfor mindre kostfiber end de mørke. Hvilket også er grunden til at jeg har prøvet mig frem med den sorte. Den giver et helt andet udtryk jeg godt kan lide. Men uanset om du vælger de hvide, røde eller sorte er de stopfyldt med proteiner, der bl.a. er gode for genopbygningen af dine muskler og efterlader dig mæt og tilfreds i lang tid. Så du kan med god samvittighed sætte tænderne i en quinoapizza - også efter hård træning.

Pynt med dit yndlingsfyld, sæt den i ovnen og du har færdig aftensmad på under 30 minutter med din blender.

Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”Power Blending” – Verdens hurtigste fastfood.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 250 ml sort quinoa rå, men skyllet (har du en rest tilberedt quinoa fra dagen før, kan det også godt anvendes)

  • 250 ml vand
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chili
  • Top evt. med: Smør bunden med hummus, en håndfuld friske spinatblade, pynt med små buketter af artiskokker, der har ligget i lage, fordel jævnt en håndfuld sorte oliven, lidt rødløg og til slut lidt friske basilikumblade på toppen

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienser i ca. 30-50 sekunder på hastighed 10 – start stille og roligt og skru styrken op til 10 efter et par sekunder. Blendes til massen er ensartet

  2. Smør et stykke bagepapir med olie og fordel den flydende masse i den form, du ønsker

  3. Bunden for bages 10 min ved 230°C øverst i ovnen. Vend dejen og pynt med lige den slags fyld, du elsker allermest