Snack-kugler med sorte bønner

Dadelkugler med bønner

Snack-kugler med sorte bønner

Disse lækre snack-kugler med sorte bønner er det perfekte sunde alternativ til klassiske søde sager. De er fyldt med fibre, gode fedtsyrer og naturlig sødme fra dadler og abrikoser – og så er de både nemme at lave og fri for raffineret sukker. Med en blød, intens kakaosmag og mulighed for at tilføje frisk pebermyntesmag i halvdelen af massen, får du en snack, der både tilfredsstiller den søde tand og giver god energi. Perfekte som mellemmåltid, til madpakken eller som et sundere alternativ på kagebordet.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Image of Snack-kugler med sorte bønner | Dadelkugler med bønner

Ingredienser

  • 250 g kogte sorte bønner (Svarer til 1 brik/dåse) (Kan erstattes af andre slags kogte bælgfrugter. Feks. Ingrid ærter, kidneybønner, kikærter. Farven bliver dog anderledes ligesom smagen også varierer en smule)

  • 100 g mandler

  • 4 spsk kakao

  • 30 g kokosolie

  • 75 g dadler (vægt uden sten)

  • 50 g tørrede usvovlede abrikoser (vægt uden sten)

  • ¼ tsk uraffineret salt
  • Smagsgiver til ½ af massen:

  • 2-3 dråber æterisk pebermynteolie

  • Til at trille kuglerne i

  • 2 spsk kakao (til de neutrale)

  • ½ - ¾ dl kokosmel (til dem med pebermynteolie)

Fremgangsmåde

  1. Hvis du selv koger bælgfrugterne skal de først stå i blød i rigeligt vand i ca. 10 timer. Derefter hældes iblødsætningsvandet fra og der tilsættes friskt vand der dækker bælgfrugterne. Derefter koges de helt møre. Kogetiden varierer imellem de forskellige slags bælgfrugter. Hæld derefter kogevandet fra igennem en sigte

  2. Hvis du bruger kogte bønner fra brik/dåse skal væden først hældes fra igennem en sigte. Skyl derefter bønnerne under koldt vand. Lad dem dryppe af inden de kommes i blenderen/foodprocessoren

  3. Blend mandlerne groft

  4. Tilsæt derefter bælgfrugterne, dadlerne, de tørrede abrikoser, kokosolien, salt og kakao

  5. Blend til massen er sammenhængende og ensartet og til den kan rulles til kugler

  6. Vej hele massen af og del den i to lige store dele. Kom den ene halvdel i blenderen igen og tilsæt 2-3 dråber æterisk pebermynteolie. Blend til pebermynteolien er fordelt godt i massen

  7. Rul kugler af de to forskellige slags. På billedet er kuglerne på hver 20 g. Dem med pebermynteolien i er rullet i kokosmel og de neutrale er rullet i kakao

Note

Du kan selvfølgelig undlade pebermynteolien, hvis det ikke lige er din smag. Du kan også prøve at tilsætte revet appelsinskal i stedet eller revet citronskal. Prøv dig frem.

Rigtig god fornøjelse!

Anette Hoeg Nielsen
Anette Hoeg Nielsen

Kendt fra 'Mad med Glød' - udvikler plantebaserede opskrifter. Passioneret madstylist og fotograf, samt kogebogsforfatter.

Læs mere