Mandelsmør

Hjemmelavet mandelsmør

Mandelsmør | Hjemmelavet mandelsmør

Mandelsmør er det pureste guf og smager næsten som mild og lækker marcipan - de er desuden rige på sunde fedtsyrer og indeholder både magnesium, kalk og E-vitamin. 

Du kan bruge din hjemmelavet mandelsmør i kager, som smørepålæg, topping i din smoothiebowl, på pandekager, grød eller som dip til frugt. Der er uanede muligheder, og så er det tilmed fri e-numre og diverse konserveringsmidler.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 1 dl kokosolie
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Rist mandlerne på en pande uden fedtstof eller kom dem på en bageplade og give dem 30 min. i ovnen ved 150°C varmluft

  2. Lad dem køle en smule og kom dem i din blender sammen med de øvrige ingredienser

  3. Blend ved højeste hastighed og brug tamperen i 4-5 minutter - der skal arbejdes for det og tricket er at have tålmodighed. Jo længere tid du blender, jo finere en struktur vil du opnå

  4. Vær opmærksom på, at mandelsmøren godt kan blive vældig varm og begynde at ryge, hvilket er helt ok

  5. Hvis du ønsker en fin lys smør, kan du vælge at smutte mandlerne før de kommes i blenderen

Opskriftsvideo