Vegansk flødeost

Smørreost af cashewnødder

Vegansk flødeost | Smørreost af cashewnødder

Denne alsidige, veganske flødeosterstatning kan bruges som et velsmagende smørepålæg på bagels eller som en generel erstatning for almindelig flødeost.

Vil du bruge den i søde desserter? Så tjek noten under opskriften.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 360 ml vand

  • 500 g ristede cashewnødder, usaltede

  • 120 g gærflager

  • 20 g frisk purløg, hakket

Fremgangsmåde

  1. Anbring alle ingredienser i din Vitamix i den angivne rækkefølge, og sæt låget på plads

  2. Kør dips programmet eller start blenderen på dens laveste hastighed, og øg derefter hurtigt til dens højeste hastighed

  3. Blend i 40 – 50 sekunder ved at bruge tamperen til at skubbe ingredienserne mod knivene

  4. Afkøl i en lufttæt beholder i 6-8 timer før brug

Note

Du kan også lave en sød version med samme fremgangsmåde.
Ingredienserne er:

  • 480 ml vand
  • 375 g rå cashewnødder, usaltede 
  • 8 dadler uden sten
  • 1 spiseskefuld honning
  • 1 tsk stødt kanel