Blomkåls hotwings

Hotwings af blomkål

Blomkåls hotwings | Hotwings af blomkål

Disse veganske blomkål med smag af hotwings er genial som et grønnere indslag til aftensmaden. Det er et kæmpe hit blandt både voksne og børn, da den lækre marinade emmer af barbecue og snask - selvom retten mest af alt består af blomkål.

Denne version er helt uden gluten.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 blomkål

  • 6 spsk glutenfri mel (som glutenfri havremel, kikærtermel eller boghvedemel)

  • 6-10 spsk vand

  • 0,5 tsk salt

  • Friskkværnet peber

  • Marinade

  • 3 spsk glutenfri soja

  • 1-2 spsk ketchup

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 spsk honning eller ahornsirup

  • Saft fra en halv citron

  • 1 tsk grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel)

  • 1 tsk spidskommen

  • 2-3 tsk paprika (gerne røget)

  • 0,5 tsk stødt chili

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200ºC varmluft

  2. Bland mel, vand, salt og peber til en lidt tykkere dej (justér eventuelt med mere mel/vand)

  3. Skær blomkålen i mindre buketter og vend dem i dejen

  4. Bag blomkålsbuketter i ovnen i 15 minutter

  5. Bland ingredienserne til marinaden godt sammen

  6. Når blomkålsbuketter er bagt færdige vendes de med marinaden og bages igen i ca. 20 minutter ve 200ºC varmluft

  7. Drys de færdige blomkålshotwings med f.eks. persille, flagesalt og sesamfrø

Note

TIP

Blomkål kan skiftes ud med broccoli