Klassisk Rød Pastasauce

Pastaret af tomater, gulerødder og basilikum

Klassisk Rød Pastasauce | Pastaret af tomater, gulerødder og basilikum

Når det kolde vejr herhjemme slår ind over landet, får vi alle lyst til ”comfort food” og der findes vist ikke noget mere klassisk end en rød pastasauce. Hele familiens ”go to”-ret, en vaskeægte ”crowd pleaser”. Denne opskrift er lavet på under 6 minutter på Vitamix og fyldt med en lang række lækre og sunde ingredienser.

Du kan spise saucen på en klassisk pasta, men du kunne også prøve bønnepasta, boghvedepasta eller endda grøntsags'pasta' strimler af fx. squash og gulerødder. 

Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i Mads Bos bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 5 store, modne tomater el. 1 ds. flåede tomater
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel)

  • ½ rød chili (er du ikke til det spizy kan den undlades)
  • Drys lidt oregano på og evt. gærflager, som giver lækker ostesmag. Alternativt kan du bruge revet parmasan ost

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i blenderen. Blend på din Vitamix på suppe-programmet eller i 5,45 min på hastighed 10

  2. Lav din egen sunde pasta af squash, gulerødder eller brug fx en boghvede eller bønnepasta

  3. Vend pasta og sauce sammen i en skål og servér

Note

Vil du gerne have lidt knas, smager det super godt med ristede pinjekerner eller peanuts på toppen.