Jordskokkesuppe

Suppe med jordskokker og stegte svampe

Jordskokkesuppe | Suppe med jordskokker og stegte svampe

Lad denne cremede jordskokkesuppe være din redning i kulden.

I vinterkulden er der intet bedre end en varm skål suppe, der varmer kroppen inde fra. Vi anbefaler, at du giver dig i kast med denne cremede jordskokkesuppe - den opløfter både krop og sjæl. 

Boost suppen med stegte svampe, sprøde kikærter eller noget helt tredje - det er kun din fantasi, der sætter grænser.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 350 g jordskokker
  • 3 store (600-700 g) bagekartofler
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Frisk timian ca. 1 tsk. fuld
  • Olie
  • 1⁄2 liter kogende vand + 2 tsk. grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel)

  • 1 1/2 dl oat cuisine
  • 1⁄2 citron - saft
  • Salt
  • Peber
  • 250 g champignon

Fremgangsmåde

  1. Skræl jordskokker og bagekartofler

  2. Skær dem i mindre stykker

  3. Hak løg og hvidløg

  4. Svits jordskokker, bagekartofler, løg, hvidløg og frisk timian i olie i ca. 5 minutter i en gryde

  5. Tilsæt kogende vand og grøntsagsbouillon

  6. Lad det nå kogepunktet, skru så ned og lad det simre i ca. 25-30 minutter eller indtil jordskokker og bagekartofler er møre

  7. Blend suppen i en blender eller med en stavblender

  8. Tilsæt oat cuisine og lad det komme op og koge

  9. Smag til med citronsaft, salt og peber

  10. Steg chamignion til de får farve og top suppen med dem