Blomkålscreme med ramsløg

Creme med cashewnødder og ramsløg

Blomkålscreme med ramsløg | Creme med cashewnødder og ramsløg

De vilde spiselige planter kan bruges i maden, på mange forskellige måder - her er der brugt ramsløg til en pastacreme.

Denne lækre blomkålscreme med den instense smag af ramsløg er et godt twist til både salater, sandwich eller dampede grøntsager - det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan du vil bruge den. 

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 350 g blomkål
  • 125 g cashewnødder
  • 50 g ramsløgsblade

  • 1 ½ dl usødet plantedrik el kogevandet fra blomkålen

  • 1 ½ - 2 spsk citronsaft
  • 1 ½ tsk uraffineret salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt cashewnødderne i blød i kogende varmt vand - lad dem stå i en times tid

  2. Hæld derefter de udblødte cashewnødder over i en sigte og skyl dem grundigt

  3. Rens blomkålen, bræk den i mindre stykker, og kog i letsaltet vand til den er mør og gennemkogt

  4. Hæld vandet fra den kogte blomkål og gem det til evt at justere konsistensen på cremen til sidst

  5. Skyl ramsløgbladene grundigt

  6. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til konsistensen er cremet og glat

  7. Smag evt. cremen til med salt, peber og citronsaft