6 Tips til at slippe sukkertrangen

Smoothie mod sukkertrang | High on Life

Vi kan have de bedste intentioner med kosten og holde os fra søde sager, men alligevel kan sukkertrangen få os på andre tanker. Her får du seks tips til at slippe sukkertrangen og opskrifterne Blæret Bundtræk og Mandel-mums, der kan hjælpe dig godt på vej. 

1. Spis planter

Udover vores mentale og følelsesmæssige tilstand, har vores tarmbakterier en gigantisk effekt på, hvad vi har lyst til at putte i munden. Den gode nyhed er, at vi på bare tre dage kan påvirke kolonien af bakterier og mikroorganismer, som lever i vores tarm. Holder vi os fra søde sager i bare tre dage og giver den gas med frugt og grønt, vil vores tarmbakterier i grove træk begynde at efterspørge mere grønt fremfor sødt. 

2. Tre hovedmåltider

Fodrer vi kroppen løbende med hurtige kulhydrater og sukker, vil den blive ved med at efterspørge mere af samme skuffe. Som overgang kan vi bytte søde sager ud med eksempelvis Mandelmums eller Blæret Bundtræk. Målet er tre hovedmåltider, hvor vi bliver ordentlig mætte.

3. Spis komplette måltider

Sukkertrang og ustabilt blodsukker opstår, når kroppen ikke har fået det, den efterspørger. Indeholder vores måltider både mikro-næringsstoffer, fibre og makro-næringsstoffer som komplekse kulhydrater, protein og fedt, kan vi gå i mange timer før kroppen efterspørger nye forsyninger.

4. Bevægelse kan fjerne sukkertrang

Vi kan øge vores insulinniveau på få minutter bare ved at bevæge os. Kommer trangen snigende, kan vi lave englehop, gå en kort tur eller anden bevægelse og på den måde ikke udelukkende satse på selvdisciplin. Vi kan også bruge det præventivt. Hvis vi plejer at få sukkertrang kl. 14, vil bevægelse 13.45 give ekstra god mening.

5. Drik vand og sov godt

Da vores blodsukker reguleres af vores hormonsystem, er vand og søvn et essentielt fokuspunkt. Har vi sovet godt og fyldt væskedepoterne op, er vi heller ikke nær så påvirkelige af svingende blodsukker. Drik 2-3 liter vand om dagen og prioriter din nattesøvn.

6. Prøv et tilskud af krom

Krom samarbejder med insulin om at føre sukker ind i vores celler, så vi rent faktisk får gavn af de sukkerstoffer, som findes i blodbanen. Vi får generelt for lidt krom igennem kosten, selvom vi finder det i fødevarer som æg, kylling, fisk, skaldyr, smør, grønkål, nødder, mandler, banan, gulerødder, broccoli, spinat, oksekød og sesamfrø. Et tilskud af krom kan derfor være en hjælp med på vejen til at slippe sukkertrangen.

Mærk efter

Vi er alle forskellige og det gælder også vores blodsukker. Derfor er alle tips vejledende og vi er i sidste ende vores egen helsemester. Mærk derfor efter om det har en effekt og om det giver mening i din hverdag.