Vegansk grøntsags frittata

Vegansk frittata med grøntsager

Vegansk grøntsags frittata

Elsker du frittata, men vil du gerne undgå æg? Så skal du prøve denne veganske frittata baseret på kikærter. Frittata er traditionelt set en italiensk, ovnbagt æggekage.

Har du en Vitamix i huset kan du bruge hele tørrede kikærter. Den kraftfulde blender kan nemlig forvandle tørrede kikærter til dej på ingen tid. Alternativt kan du forsøge med kikærtemel.

En smagfuld kombination af tørrede kikærter, nødder og krydderier forenes i denne veganske version af en klassisk æggebaseret ret. Tilført sæsonens grøntsager gør det denne ret til en central del af brunchbordet, frokosten eller som en let aftensmad.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 2 spsk jomfru olivenolie
  • 340 g sæsons grøntsager
  • 480 ml bouillon vand

  • 165 g tørrede kikærter
  • 70 g ristede cashewnødder
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/2 løgpulver
  • 1/2 hvidløgspulver
  • 1/2 salt
  • 1/4 sort peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 190°C. Spred olivenolien over bunden af ovnfast fad og placer den i ovnen for at varme

  2. Klargør alle grøntsagerne og put dem i en skål

  3. Hæld bouillon vand, kikærter, cashewnødder og krydderier i din Vitamix blender og sæt låg på

  4. Blend på laveste hastighed og hæv derefter til hurtigste hastighed. Blend i 60 sekunder

  5. Stop blenderen, fjern låg og tilføj halvdelen af grøntsagerne og brug tamperen til at hjælpe blenderen på vej

  6. Forsigtigt fjerner du det forvarmede fad i ovnen og hæl blenderens indhold i fadet. Fordel det jævnt i fadet og tilføj de resterende grøntsager. Pres dem en lille smule ned, så de bliver en del af den blendede masse

  7. Stil fadet tilbage i ovnen i 25-30 minutter. Tag retten ud, når kikærtedejen lige akkurat har sat sig, det er nemlig her, at man får samme tekstur som æg. Hvis du ønsker en mere fast konsistent, så giv retten lidt længere bagetid