• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Mød Louise – en kvinde der på få måneder med juice og smoothie gik fra smertehelvede og beta-blokkere til et energisk liv uden medicin.   

”Alle burde kende til, hvor stor en forskel juice og smoothies gør”
Louise Dam-Weng

Louise Dam-Weng, 32 år, blev i sommeren 2022 diagnosticeret med POTS, Posturalt Ortostatisk Takykardi Syndrom. Sygdommen bevirker, at tyngdekraften arbejder imod kroppen, hvorfor blodet ikke løber retur til hjertet. Det fører til en uhensigtsmæssigt høj puls, svimmelhed og eventuelle besvimelser. For Louise betød det betablokkere og kompression strømper helt op til hoften - og efter lægernes vurdering ville det være resten af hendes liv. Det ville hun ikke acceptere.    

Graviditet vendte op og ned på Louises liv

Det hele startede i 2021, hvor Louises graviditet vendte op og ned på hendes liv. Hun fik røde ben, problemer med at trække vejret og tog 25 kg på. Det medførte, at hun skulle gå med kompression strømper den sidste del af hendes graviditet. Louise blev bekymret, da generne ikke forsvandt efter fødslen. Barselstiden var hård, da hun knap kunne stå op og lave mad eller gå i bad, uden at kroppen var på overarbejde. I den periode er hendes hvilepuls 74, og stiger til 145 efter at have stået op i 1 minut. Efter at have set flere læger, som ikke kan diagnosticere Louise, fandt hun selv frem til diagnosen POTS - og lægerne bekræftede. 

Kunne ikke acceptere at være den syge mor

Det var hårdt for Louise, at hun ikke kunne være den mor, som hun gerne ville – det nægtede hun at acceptere. Derfor tog hun sagen i egen hånd. Med et øget fokus på en grøn kost, hvor hun primært spiste grøntsager, bælgfrugter og samtidig stoppede med at spise forarbejdet mad, var der tydelig forskel. Louise mærkede hurtigt resultatet af kostens betydning, og på bare 3 uger gik hun fra kompression strømper i hoftelængde til strømper under knæene. En stor sejr på meget kort tid.  

Louises tips til livsstilsændring

  • Start dagen med en smoothie og få en masse energi
  • Spis en masse frugt og grøntsager, minimum 600 g, f.eks. gennem juice 
  • Vær ikke bange for at bruge olier, nødder og kerner selvom de er ’fede’ 
  • Gå gode ture hver dag
  • Start og slut dagen med 10 dybe vejrtrækninger 

Juice blev en hverdagsrutine

Med et ønske om at hjælpe andre i samme situation, startede Louise i 2023 med at uddanne sig til Heilpraktiker. Hun tog et intensivt plantebaseret forløb med hendes studiekammerater, hvor hun blev introduceret for juice og smoothies – og det var en øjenåbner ”Jeg fandt hurtigt frem til High on Life og dernæst Hurom, og på bare en måned med juice, smoothies og den grønne kost smed jeg mine betablokkere. Det var et mirakel”. 

Forbedringerne kom i flere former. Louises hvilepuls er gået fra 74 til 64, hendes syn er blevet bedre og hendes hjerte fungerer, som det skal. Alt dette inden for en måned med fuld fokus på kost, juice og smoothies. 

Livet, som hun kendte det, begynder i små skridt at vende tilbage. Louise har ikke mere smerter i kroppen, og kan tilmed træne dagligt og gå lange ture uden at blive træt og svimmel. ”Det er fantastisk, hvad en kosten kan gøre”. Kompression strømperne går lige nu kun til knæene, men målet er, at de skal helt væk. Med Louises gåpåmod er vi sikre på, at det vil lykkes. 

Louises nye rutiner

Louises morgen starter med 500 ml sellerijuice efterfulgt af en smoothie. Senere på dagen drikker hun yderligere 500 ml juice. Louise er opmærksom på, at hendes smoothies er mættende og nærende – derfor sørger hun for at komme kerner, nødder og olier i. Udover juice og smoothies er Louises kost primært plantebaseret, dog med lidt fisk i ny og næ. Hun har endda været så sød, at dele sin yndlingsopskrifter med os, som du kan finde her: 

Louise er desuden et aktivt medlem af vores facebookgrupper Smoothie365 og Juice365. Her bliver hun særligt inspireret, men formår også at inspirere andre – og det er lige præcis dét, hun har på sinde. Louise har viet sit liv til at uddanne sig og hjælpe andre med at bruge kost, juice og smoothie, som redskab til et sundere og grønnere liv. Du kan følge Louises rejse på hendes instagramprofil: @heilpraktikeren

"Symptomer viser sig først, når kroppen er godt brugt. Herfra er det en stejl bakke at bestige, at blive symptomfri igen. Derfor er det nemmere at tænke på sundheden og gøre lidt hver dag end at skulle gøre meget, når man først er blevet syg.”

- Louise

Kunne du tænke dig at komme i gang med juice og en grønnere livsstil? Så prøv at se her.

Relaterede produkter