• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Kikærtepizza

Glutenfri og vegansk pizza

(2 stemmer) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Det veganske og glutenfrie alternativ til den traditionelle pizza. En pizza på kikærtemel efterlader dig mæt i timevis, men uden oppustet mave. Kikærter er blevet særdeles populære på grund af deres høje indhold af proteiner og deres lækre, nøddeagtige smag. Og så er det et super alternativ til hvedemel. Denne pizzadej bliver allerbedst når du smør den helt tynd ud, ca. ½ centimeters penge er mere end fint.

Pynt med dit yndlingsfyld - vi har brugt revet ost på pizzabunden, syltede og friske røde peberfrugter, sorte oliven og snittet grønkål. Sæt den i ovnen og du har færdig aftensmad på under 30 minutter med din blender. 

Find flere opskrifter du kan lave på din Vitamix i min bog ”PowerBlending” – Verdens hurtigste fastfood.

Ingredienser

  • 200 g kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk sesam
  • 1 spsk loppefrøskaller

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienser ved hastighed 8-10 i ca. 30 sekunder eller til massen er ensartet.
  2. Hæld den flydende dej ud på en bageplade og fordel massen, så det bliver et tyndt lag. Smør bagepapiret med olie, så slipper dejen nemt.
  3. Bag pizzabunden uden fyld i ca. 10-15 minutter ved 200 grader varmluft eller 230 grader alm. ovn.
  4. Hvis dejen vendes før der kommes fyld på, bliver den endnu sprødere. Bag herefter din pizza 10-15 min. alt efter valgte fyld.