• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Der findes mange forskellige citrusfrugter og jeg elsker dem alle!

De er som kærlige vibrationer fra varmere himmelstrøg, der på magisk vis kan trylle den mest hårdnakkede pastinak rund, mild og harmonisk.

De er gule, grønne, røde og orange. Citrusfrugter kommer i mange flotte farver og har hver deres unikke og friske smag. Citrusfrugt er en betegnelse, der dækker over bl.a. citron, lime, grape, appelsin, klementin, mandarin, bergamotte, og pomelo. De bidrager med den syrlige og friske smag.

Har du læst min bog, Verdens Grønnste Juicer og Smoothies? Her spiller citrusfrugter virkelig en vigtig rolle. Se bogen her.

Bruger du skrællen, kan du ligeledes nyde godt af deres bitre og aromatiske smag. Citrusfrugter er virkelig guds gave til juicefolket.

Faktisk kan citrus skal være med til at lokke smagsnuancerne frem i både juicer og smoothies og især den sødme, der ofte gemmer sig i f.eks. rodfrugter.

Citrusfrugter indeholder et væld af næringsstoffer, og har især et højt indhold af c-vitamin. C-vitamin er et af de mest udforskede vitaminer og har en meget positiv effekt på nærmest alt, inkl. bindevæv, aldring, kræftsygdomme, immunforsvaret, knogler, sener, slidgigt, stress, forgiftning, infektioner, hjertesundhed og ikke mindst evnen til at kunne optage øvrige vitaminer og mineraler.

Vær opmærksom på, at ca. 70% af c-vitaminerne sidder i skrællen, samt det hvide, lidt bitre kød lige under skrællen. Brug derfor gerne løs af det. I fornuftige mængder smager det super lækkert!

En anden fordel ved at bruge skrællen er, at det får leveren til at producere mindre LDL kolesterol. Udover C-vitamin indeholder citrusfrugter en række B-vitaminer samt jern, kalk og magnesium, der ligeledes kan gøre underværker for din krop. Citrusfrugter er desuden rige på kalium, hvilket er godt for hjernen og nervesystemet. Citrusfrugter bidrager med både frisk ånde og spændstig hud og har ligeledes en meget positiv effekt ved kvalme, forstoppelse, oppustethed og forhøjet blodtryk. Sidst men ikke mindst, har citrusfrugter en afgiftende effekt, da de fremmer fordøjelsen og virker både nyre- og leverstimulerende. Men andre ord, hold dig ikke tilbage.

  • Befolkningsstudier viser, at de der spiser mest c-vitamin gennem kosten, har en lavere risiko for slidgigt. 
  • Folk med en høj koncentration af c-vitamin i blodet, ser ud til at have færre problemer med forhøjet blodtryk. 
  • Studier peger på, at citronskal indeholder en gruppe plantestoffer, som sænker det dårlige kolesterol og øger det gode.

Gå efter guldet
Jeg køber selvfølgelig altid økologiske citrusfrugter, da jeg hverken ønsker gift i mit køkken eller i min krop. Og efter at have købt mange hundrede kilo citrusfrugter gennem tiden, har jeg lært at vurdere dem udefra. Sæt dine penge på dem, som virker spændstige, friske og tunge af saft.

Relaterede produkter