Tranebærbrød

Glutenfrit brød med tranebær

Tranebærbrød | Glutenfrit brød med tranebær

Det fede ved at have en blender fra Vitamix er, at du på ingen tid kan lave lige den mel, du ønsker - hvilket giver dig mulighed for at lave det glutenfri.

Vi har lavet en glutenfri version af et tranebærbrød, som nemt bikses sammen på blenderen. Tranebærbrødet er det perfekte mellemmåltid i juletiden, men det smager så godt, at det kan spises året rundt. 

OBS: Du skal bruge havregryn i opskriften. Hvis du køber glutenfri havregryn, er du sikker på, at du får et 100% glutenfrit produkt.

Lav dit eget glutenfrie mel på Vitamix tørkande til Ascent eller Explorian.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 200 g tørrede tranebær
  • 2 spsk. loppefrøskaller + 10 spsk. vand
  • 150 g havregryn, glutenfri

  • 130 g mandler
  • 1⁄2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 dl havredrik
  • 50 g akacie honning
  • Et nip salt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen ved 200°C varmluft

  2. Blend havregryn og mandler til mel

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser - bortset fra de tørrede tranebær - og blend

  4. Rør nu de tørrede tranebær i med en dejskraber

  5. Hæld dejen ud i en beklædt brødform og bag i 45-50 minutter

  6. Lad den køle af, før du skærer i den