Ingredienser
Til gryden
-
400 g linser (gule eller røde)
-
4 fed hvidløg
-
4 cm ingefær
-
1 spsk gurkemeje
-
2 små grønne finthakkede chilier
-
Lidt salt
Til panden
-
2 spsk alm. smør eller ghee (indisk klaret smør)
-
2 skalotteløg, skåret ud i både
-
1 spsk spidskommen
-
1 tsk sennepsfrø
-
1 tsk tørret chili
-
1 håndfuld friskhakket koriander
Fremgangsmåde
Til gryden
Skyl linserne indtil vandet, der løber igennem dem, er klart
Fyld linser og 2 liter vand i en stor gryde og kog 15 minutter, skum overfladen for eventuelle urenheder undervejs
Tilføj hvidløg, ingefær, gurkemeje, hakket chili og lidt salt og lad daalen stå og simre i ½-1 time ved lavt blus
Rør i den nu og da, og hvis den ser ud til at blive for tyk, hælder du lidt mere vand i
Kog til linserne er helt kogt ud og har fået en cremet konsistens
Til panden
Opvarm de 2 spsk smør eller ghee i en pande ved siden af
Tilføj løg og krydderier og steg til det hele er gyldent og sennepsfrøene begynder at poppe
Hæld blandingen fra panden over i din daal og bland rundt
Smag til med salt, drys med rigeligt frisk koriander og server med ris og/eller fladbrød og evt. nogle stegte grøntsager og en chutney
Note
Daal er helt ideel at lave i store portioner og gemme til senere på ugen eller fryse ned. Nemt til travle dage.