Salat med ukrudt

Salat med mælkebøtte og brændenælde

Salat med ukrudt | Salat med mælkebøtte og brændenælde

Lun og lækker salat med ukrudt. Super tilbehør til aftensmaden. Har du rester, kan du spise det til frokost næste dag.

Vælg lyse, forholdsvis nyudsprungne blade. Lad være med at plukke ukrudt lige under træer og buske (for mange fugleklatter) eller for tæt på befærdede veje. Brug handsker til at plukke brændenælderne med. Er det ikke sæson for ukrudt kan du også bruge spinat, salat, rucola, bredbladet persille og top af majroer eller rødbeder.

Find flere lækre salater her.

Prøv andre plantebaserede retter fra min bog 'Super Simpel Sundhed'.

Læs mere om brændenælder her.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg flækket på langs
  • 500 g blandede grønne blade af f.eks. mælkebøtte, skvalderkål, ramsløg, vejbred og brændenælde.

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie og hvidløg i en pande ved ganske svag varme

  2. Tag panden fra blusset og lad hvidløgene trække 10 minutter i den varme olie, tag dem op og læg til side

  3. Varm panden op for høj varme og vend alle de grønne blade i, de groveste først

  4. Varm dem igennem til de falder sammen

  5. Kom hvidløgene tilbage i panden og drys med salt og peber