Ovnbagte rodgrøntsager

Rodfrugter i ovn

Ovnbagte rodgrøntsager | Rodfrugter i ovn

Farver, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter, og det lyser gevaldigt op på en kold vinterdag.

Prøv også Mads Bos opskriftsbog "Super Simpel Sundhed".

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 4 gulerødder
  • 1 rodselleri
  • 2 pastinakker
  • 4 løg
  • 2 porrer
  • Olivenolie
  • 2 tsk timian (frisk eller tørret)
  • Saft fra 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk havsalt
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

  1. Grøntsagerne gøres rene og skæres i mellemstore stykker

  2. Hvidløg hakkes fint

  3. Et fad smøres med olie, hvori grøntsagerne blandes med hvidløg, 2-3 spsk olie, timian, havsalt og peber

  4. Det hele sættes i ovnen i ca. 1 time på 225°C varmluft eller i din airfryer

  5. Hold øje med grøntsagerne, de skal være sprøde og lidt brunede

  6. Når grøntsagerne er bagt færdig, dryppes der med citronsaft, til grøntsagerne er let syrlige i smagen

  7. Serveres straks