Ingefær, der er i familie med gurkemeje, er en knold, der vokser på stængler under jorden. Den stammer fra Asien og er i flere tusinde år blevet brugt i madlavning og som helende ingrediens i det asiatiske køkken. Men den skønne, gule knold har også mange år på bagen i den danske husholdning. Læs med i artiklen her og lær mere - blandt andet, om man kan spise skrællen på ingefær, og hvordan man bruger ingefær i juicer og smoothies.
Ingefær: Østens mirakel-knold
Ingefær er i vores øjne en sand superstar: Den har signifikante antioxidante egenskaber og understøtter immunsystemet. Men ikke nok med det, så bidrager den til øget vitalitet og energi samt opretholdelse af normale blodkar og herigennem til et sundt hjerte. Ingefær er også kendt for sin fantastiske evne til at reducere ubehag ved transport.
Ét af vores forbilleder Jean siger følgende: ”Ingefærshot får jeg hver eneste dag, for at lindre migræne, men også fordi ingefær gør så meget andet godt for helbredet”. Du kan læse hele Jeans historie om, hvordan hun holder migræne i skak med friskpresset juice og en sund livsstil lige her.
Det bedste ingefærshot
Friskpressede ingefærshots er et godt boost af antioxidanter, som mange har glæde af at drikke. Opbevar dit ingefærshot i køleskabet og brug det løbende som shot, eller i din juice eller smoothie. Du kan se Jeans opskrift på ingefærshots her - den er fuld af kraft!
Du kan også lave en lækker ingefærdrik, hvor du fortynder en portion ingefærshot med kogt eller køligt vand og tilføjer limeskiver og mynteblade efter smag. Det er dejlig varmende at nyde på en kold aften.
Ingefær i juicer og smoothies
Ingefær er nok en af de mest populære ingredienser især i juiceverdenen og mange bruger det flittigt. Men vi er alle forskellige, så det handler først og fremmest om at finde ud af, hvad du elsker rent smagsmæssigt, så du bliver din egen smoothie- og juiceekspert. Hos High on Life anbefaler vi altid at have det sure, søde og stærke repræsenteret i din smoothie og juice. Jo mere vi tør skrue op for kontrasterne, jo større en ’smags-eksplosion’ vil vi opleve. Eksempelvis vil rødbede og banan give en flad, basisk og jordagtig smag. De to ingredienser skriger på noget til at peppe dem op som f.eks. ingefær eller chili. Det kan også være, at du er nybegynder, og foretrækker en smoothie med en smule mere sødme fra f.eks. frugt og bær. Ingefær er under alle omstændigheder med til at give et skarpt twist til dine juicer og smoothies. Se alle vores opskrifter med ingefær lige her.
Selvom ingefær kan en masse godt, så skal du - som med så meget andet - selvfølgelig lade det indgå i en normal varieret kost. Variér gerne dine smagsindtryk med f.eks. chili, krydderurter, hvidløg og gurkemeje. Tager du medicin, er det en god ide at rådføre dig med din læge, hvis du ønsker at indtage store mængder ingefær hver dag.
Kan man spise skrællen fra ingefær?
Du kan sagtens bruge skrællen fra ingefær i dine juicer og smoothies, men du misser ikke gode virkninger fra skrællen, hvis du foretrækker at fjerne skrællen fra ingefær inden brug. Det kan du i øvrigt gøre med en skarp ske. Her hos High on Life bruger vi udelukkende økologisk ingefær, derfor lader vi altid skrællen på ingefær blive i for eksempel smoothies, juicer, supper og dressinger.
Læs også 'Alt du skal vide om gurkemeje her'.