Vegansk boller i karry

Vegansk boller i karry med tofu

Vegansk boller i karry | Vegansk boller i karry med tofu

Vi har lavet en vegansk version af den klassiske hverdagsfavorit boller i karry - så kan alle være med. 

Den veganske boller i karry lige så smagfuld som den klassiske, men har i stedet boller, som er lavet af tofu. Den veganske ret er genial, hvis du vil inkorporere flere kødfrie dage i din uge, uden at gå på kompromis med smag. 

Du kan servere rette med lige den topping, du ønsker.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Boller

  • 1 blok tofu
  • 1 spsk. loppefrøskaller + 4 spsk. vand
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 spsk. gærflager
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • Salt
  • Peber
  • Olie til stegningen
  • Saucen

  • 4 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel)

  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. majsmel + 8 spsk. vand
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

    Boller

    1. Læg tofu i pres mellem et viskestykke med et tungt skærebræt over og sug væsken ud

    2. Bland loppefrøskaller og vand i en skål

    3. Blend havregryn, solsikkekerner og gærflager

    4. Tilsæt resten af ingredienserne til bollerne til blenderen og blend til en ensartet masse

    5. Form 12- 15 boller af ca. 1 spsk. masse og steg i olie på en pande

    Saucen

    1. Varm olie op i en gryde og rist krydderierne af

    2. Bland majsmel og vand i et glas

    3. Tilsæt kokosmælk, grøntsagsbouillon og majsmelblandingen - bring det i kog

    4. Tilsæt nu bollerne og smag til med salt og peber

    5. Lad det simre i 15 minutter

    Note

    Servér med ris, peanuts, æbletern og og koriander.