Sund Pumpkin Pie

Glutenfri og sukkerfri græskartærte

Sund Pumpkin Pie | Glutenfri og sukkerfri græskartærte
Vi har eksperimenteret lidt med et sukkerfrit alternativ til den populære amerikanske pumpkin pie. Tærten er tiltænkt som en dessert og derfor er der blandt andet tilsat dadler og honning for at søde den. Bunden er lavet på kikærter for at gøre den glutenfri.
Tærten laves i din Vitamix blender og kan med fordel laves dagen før, da den skal nydes kold.
Du kan evt. piske noget sojafløde for at gøre tærten ekstra fræk.
star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Bund

  • 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
  • 1 æg
  • 1 dl. glutenfri havregryn

  • 1/2 dl. olivenolie
  • 3-4 dadler uden sten
  • 1/2 tsk. salt
  • Fyld

  • 1/2 hokkaido græskar, med skræl, uden kerner

  • 3 æg
  • 5 dadler
  • 110 gr. kokosmælk
  • 1 dl. honning
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt nelliker

  • 1 tsk. stødt ingefær

  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

    Bund

    1. Blend havregryn til mel, tilføj derefter de andre ingredienser og blend til en ensartet dej

    2. Pres dejen ud i et olie-smurt tærtefad

    Fyld

    1. Skær hokkaido i grove tern

    2. Bag tærtebund og hokkaido i ovnen i 30 min ved 175°C

    3. Tag begge dele ud af ovnen igen

    4. Kom hokkaido i blenderen sammen med de øvrige ingredienser til fyld og blend til en ensartet masse

    5. Hæld det over i tærtefadet og bag den i ca. 45 min

    6. Når du kan stikke en knivspids i tærten uden, at der dej med op, så er den færdig

    7. Stil den på køl og nyd den afkølet. Dejen sætter sig lidt mere, når den bliver ordentlig kold