• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Sund Pumpkin Pie

Glutenfri og sukkerfri græskartærte

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Vi har eksperimenteret lidt med et sukkerfrit alternativ til den populære amerikanske pumpkin pie.
Tærten er tiltænkt som en dessert og derfor er der blandt andet tilsat dadler og honning for at søde den.
Bunden er lavet på kikærter for at gøre den glutenfri.

Tærten laves i din Vitamix blender og kan med fordel laves dagen før, da den skal nydes kold.
Du kan evt. piske noget sojafløde for at gøre tærten ekstra fræk.

Ingredienser

Bund
  • 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
  • 1 æg
  • 1 dl. glutenfrie havregryn
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 3-4 dadler uden sten
  • 1/2 tsk. salt
Fyld
  • 1/2 Hokkaido græskar, med skræl, uden kerner
  • 3 æg
  • 5 dadler
  • 110 gr. kokosmælk
  • 1 dl. honning
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. støt nelliker
  • 1 tsk. støt ingefær
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

Bund
  1. Blend havregryn til mel, tilføj derefter de andre ingredienser og blend til en ensartet dej.
  2. Pres dejen ud i et olie-smurt tærtefad.
Fyld
  1. Skær hokkaido i grove tern.
  2. Bag tærtebund og hokkaido i ovnen i 30 min ved 175 gr.
  3. Tag begge dele ud af ovnen igen.
  4. Kom hokkaido i blenderen sammen med de øvrige ingredienser til fyld og blend til en ensartet masse.
  5. Hæld det over i tærtefadet og bag den i ca. 45 min.
  6. Når du kan stikke en knivspids i tærten uden at der dej med op så er den færdig.
  7. Stil den på køl og nyd den afkølet. Dejen sætter sig lidt mere når den bliver ordentlig kold.