• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Daglig rengøring af din Vitamix kande sikrer at din blenderkande forbliver flot længe. Rengør kanden så hurtigt som mulig efter brug, for at forhindre misfarvninger, skjolder og uklar kande. Så nemt er det er her.


Sådan rengør du din Vitamix kande

  • Skyl kanden under rindende, varmt vand og fjern eventuelle madrester.
  • Fyld kanden 1/3 del med varmt vand og hæld et par dråber opvaskemiddel. Sikrer låget og lad din Vitamix kører i 10-30 sekunder. Hæld herefter vandet ud – pas på, for det bliver meget varmt efter turen i blenderen.
  • Skyl kanden grundigt og sæt den til tørre med bunden i vejret.
  • Tør efter med et viskestykke for at undgå kalkaflejringer.

Her kan du se video instruktion med Mads Bo


Sådan rengøres en uklar blenderkande

Daglig brug kan gøre din blendekande uklar. Det sker som en naturlig proces, når man blander frugt, grønt og andre fødevarer i kanden. Det kan ikke undgås at syre og mineraler med tiden vil give sig til udtryk. Vi ser det som et bevis for en grønt livsstil.

Vær opmærksom på at også hårdt vand kan give en uklar kande ligesom hårde ingredienser, der kastes mod siderne kan efterlade små ridser på indersiden af kanden. Det er især aktuelt at vide, hvis du blender frossen grøntsager. Vil du gerne undgå dette, kan du lade de frosne ingredienser stå i kanden en halv times tid inden du begynder at blende.

Vil du gerne prøve at rense en uklar kande, kan du blande 1 spsk. bagepulver, 1 dråbe opvaskemiddel og lidt vand. Rør det godt sammen til en smørbar pasta. Brug en blød klud til at smøre det på indersiden af kanden. Når du har været hele vejen rundt gennemfører du rengøringsprocessen, som beskrevet ovenfor.


Fjern lugt fra blender kanden

Bruger du Vitamix til alle retter i køkkenet, kan din blender komme til at lugte af eksempelvis løg. Prøv at fylde kanden halvt om med en eddike opløsning (1 del edikke og 2 dele vand). Kør blandingen 10-30 sekunder, hvorefter du hælder eddikeopløsningen væk. Vask kanden grundigt med opvaskemiddel og sæt til tørre.


Få gurkemejepletter af blenderen

Elsker du at eksperimenter med smoothies så har du sikkert også prøvet at putte gurkemeje i kanden. En god ide til at minimere pletter er altid at have lidt citrus med i dit blend. Det giver også en god smagsbalance i din smoothie.

Er du uheldig at have en gul kande, så prøv at sætte den i vindueskarmen i direkte sollys. UV-lyset er med til at neutralisere pletterne og kan næsten fjerne de gule pletter. Et gult slør vil ofte også forsvinde ved daglig brug.


Kan Vitamix kanden gå i opvaskemaskinen?

Vi anbefaler, at du undgår at sætte din kande i opvaskemaskinen. Opvasketabs er hårde ved kanden og du risikere at forkorte levetiden af klingen og kanden.

Har du brug for flere tips til din Vitamix – så prøv at kigge her.

 

Relaterede produkter