Vi er kæmpe fan af dehydratoren, for den kan forlænge årstiderne, bevare smag og konserverer uden konservering. Her får du 5 ting en dehydrator er genial til.
Hjemmelavede hybenskaller
Hyben vokser overalt i det danske landskab. Vi fryser dem ned og bruger i smoothies. Men ved du, hvad der også er genialt? Hybenskaller. De er så lækre i en kop te. Du kan også blende de tørrede skaller og lave dit eget hybenpulver, som kan bruges i dressing, brød eller som drys på din morgengrød. Hybenskaller bliver nemt brændt i kanterne, når de tørres i ovnen. Det undgår du med en dyhydrator.
Tørrede blåbær
En luksusvarer som er en pivdyr ingrediens til din morgenmüsli. Men har du adgang til friskplukkede vilde blåbær, så put dem direkte i dehydratoren. Super lækker snack, som også kan bruges i bagværk. Bonus tip: vidste du, at blåbær kan gøre fordøjelsen lind, men at tørrede blåbær gør det modsatte? Så hvis uheldet er ude, kan du prøve med en håndfuld tørrede bær. Læs alt du skal vide om blåbær her.
Lav din egen kamillete
Det er ikke svært at tørre kamille – men det er super svært at få det HELT tørt. Kamille, og da også andre blomster som f.eks. morgenfruer, har en meget saftig blomstermidte. Så vil du gerne undgå mug i krukken med kamilleblomster – så giv dem en tur i din dehydrator.
Bananchips i dehydrator
Den ultimative snack, som både børn og voksne nyder. Det er nemt at finde modne bananer, som sælges til madspilds-spotpris. Køb dem hjem i kilovis og sæt dehydratoren i gang, så har du bananchips til den sunde slikskål, din trailmix, din müsli eller madpakke.
Tørrede jordbær til granola
De fleste jordbærelskere længes cirka 300 dage om året. Og når jordbærrende så pludselig er her, så skal man spise nat og dag for at følge med. Hvorfor ikke sprede glæden ud ved at tørre dine jordbær? Det er en lækker, lækker snack og super genial i hjemmelavet granola.