• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Det skal du vide, inden du laver blender supper

Alt er tilladt, men der er nogle grundprincipper, som er værd at skrive dig bag øret, inden du hopper ud i at blive freestyle suppemester.


Freestyle suppe

Vi går ind for at køkkenet skal være en legeplads. Men inden du kaster dig ud i at lave din egen 'freestyle suppe', skal du dog lige vide, at det ikke er alle suppeopskrifter og ingredienser, der smager lige godt på en blender. Primært fordi tingene ikke svitses eller koges i længere tid. Fx. kommer vi aldrig mere end et kvart rødløg i en suppe, da smagen ellers vil blive for kraftig. Vitamix blenderen forstærker ingredienser med aromatisk smage som fx. hvidløg, løg, friske krydderurter og krydderier. Så fyld hellere langsomt på.


Moster Odas berømte kartoffel-porre suppe

Du kan med andre ord ikke tage din yndlings suppeopskrift eller din moster Odas berømte kartoffel-porre suppe og overføre direkte til en blender suppe. Der skal justeres i ingredienser, krydderier og væskeindhold. Nogle grøntsager egner sig heller ikke til at blive blendet rå fx kartofler. Som hovedregel kan de grøntsager, du kan spise råt blendes direkte. Andre har godt af at blive kogt, stegt eller bagt først. På vores hjemmesiden har vi et helt arkiv af supper, som er specielt udviklet til blenderen. Også en karfoffelsuppe. Se her.


Den bedste blender til suppe

Det eneste du behøver for at lave blender supper er en powerblender med en høj topfart som Vitamix. Du kan altså ikke lave det på alle typer af blendere. Opvarmningen sker på grund af den friktion, der sker inde i kanden, når blenderen arbejder ved høj fart. Der er altså ikke indbygget et varmelegeme, som man ellers nemt kunne tro.

 

Her kan du få alle begynder tips til blender supper.

Relaterede produkter