Koldhævede boller med juicepulp

Boller med gulerødder

Koldhævede boller med juicepulp | Boller med gulerødder

Vi er vilde med koldhævede boller. De er super nemme at lave, kræver nærmest ingen æltning og så kan du bruge de kerner og frø, som du ønsker. 

Vi har lavet en morgenbolle, hvor vi har brugt pulpresterne fra gulerodsjuice - så intet går til spilde. 

Server dem som en del af en morgenbrunch eller spis dem på farten.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 600 g lunken vand
  • 8 g gær
  • 200 g speltmel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 200 g fint havregryn
  • 100 g blandet frø/kerner
  • 300 g pulp fra gulerødder

  • 12 g salt
  • Evt. frø/kerner/gryn til toppen

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i en skål med lunken vand

  2. Tilsæt speltmel, fuldkornshvedemel, havregryn, blandet frø/kerner af eget valg samt pulp og bland godt

  3. Tilsæt salt og ælt let

  4. Stil på køl natten over

  5. Varm ovnen op på 200°C varmluft

  6. Med en ske placeres bollerne på en beklædt bageplade og toppes med frø/kerner

  7. Bag i ca. 30 minutter - hold øje undervejs