• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Hasselbagte beder

Hasselback røde og gule beder med peberrods cashewcreme og rucola

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Gør dig selv en tjeneste og prøv denne lækre og ikke mindst smukke ret med hasselbagte røde og gule beder med peberods cashewscreme og rucula, der uden tvivl vil få dine tænder til at løbe i vand. Rødbeder er en genial rodfrugt - både at tilberede i ovnen, på grillen, koge til syltede rødbeder eller drikke som juice. 

Anette Hoeg har udviklet denne smukke opskrift til vores univers. Anette står bag det indbydende og veganske opskriftunivers MAD MED GLØD. Du kan følge Anette på hendes instagram og se alle hendes lækre opskrifter på hendes website madmedgloed.dk 


Ingredienser

  • Hasselbagte beder:
  • 500 g rødbeder
  • 250 g gule beder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico el. hvidvinseddike
  • 1 spsk ahornsirup
  • Uraffineret salt
  • Friskkværnet peber
  • 75 g rucola til servering
  • Cashewcreme med peberrod:
  • 75 g cashewnødder
  • 1 dl vand
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 4 spsk fintrevet frisk peberrod + lidt til at komme ovenpå
  • uraffineret salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hasselbagte røde og gule beder:
  2. Skær enderne af og skrub eller skræl de røde og de gule beder. Hvis de er store er det en god idé at halvere dem, før de skæres i tynde skiver ca. halvvejs igennem bederne, ligesom når du laver hasselback kartofler.
  3. Pensel et ildfast fad med olivenolie og læg bederne i fadet med den rillede side øverst.
  4. Rør olivenolien sammen med hvid balsamico, ahornsirup, salt og peber.
  5. Pensel den skårede rillede overflade og bag i 45-50 min ved 200 grader varmluft. Pensles ca. hver 15 min. med marinaden undervejs.
  6. Cashewcreme med peberrod:
  7. Sæt cashewnødderne i blød i kogende varmt vand i ca. 2 timer. Hæld vandet fra og skyl grundigt i en sigte.
  8. Kom de opblødte cashewnødder, vand, citronsaft, salt og peber i en god stærk blender.
  9. Portionen her passer til en blenderkop til Vitamix Ascent A3500I. Blend til cashewcremen er helt glat og blød.
  10. Riv peberoden på et helt fint rivejern og rør det sammen med cashewcremen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  11. Servering:
  12. Skyl rucolaen og tør i et rent viskestykke eller i en salatslynge. Læg rucolaen i bunden af et fad og læg de bagte
  13. Hasselback beder ovenpå. Fordel noget af cashewcremen samt lidt fintrevet peberrod ovenpå de bagte beder.
  14. Servér som tilbehør.