• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Grøntsagsfrikadeller med salat

Vegetariske frikadeller

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Her får du et komplet måltid bestående af "grønne" frikadeller, salat og dressing.

Et hit for alle i familien - kan også bruges i pita brød eller madpandekager.

Prøv andre plantebaserede retter fra bogen 'Super Simpel Sundhed'.

Ingredienser

Grøntsagsfrikadeller
  • 1 broccoli eller blomkål
  • 2 æg
  • 6 spsk groft speltmel
  • Evt. en spsk loppefrøskaller opblødt i lidt vand.
  • 1-2 fed hvidløg
  • Salt og lidt peber
  • Kokosolie til stegning
Grøn salat
  • 1 grønt salathoved
  • 1 hakket rødløg
  • 1 avocado
  • 1 agurk
  • 2 dl kogte kikærter
  • 1 dåse majs
  • DRESSING
  • ¾ dl hørfrøolie
  • Purløg
  • 3-4 fed presset hvidløg
  • Citronsaft

Fremgangsmåde

Grøntsagsfrikadeller
  1. Broccolien dampes i max. 5 minutter
  2. Blendes herefter med æg, mel og krydderierne til en tyktflydende masse.
  3. Tilsæt eventuelt en spsk 'Husk' opblødt i lidt vand.
  4. Form frikadellerne med en spiseske. De steges gyldne i kokosolie på panden.
Grøn salat
  1. Snit salat, rødløg, avocado og agurk.
  2. Bland det med de kogte kikærter og majs.
  3. Til dressing blandes hørfrøolie med friskhakket purløg, presset hvidløg samt citronsaft og hældes over salaten.