Grøntsagsfrikadeller med salat

Vegetariske frikadeller

Grøntsagsfrikadeller med salat | Vegetariske frikadeller

Her får du et komplet måltid bestående af "grønne" frikadeller, salat og dressing.

Et hit for alle i familien - kan også bruges i pita brød eller madpandekager.

Prøv andre plantebaserede retter fra bogen 'Super Simpel Sundhed'.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

    Grøntsagsfrikadeller

  • 1 broccoli eller blomkål
  • 2 æg
  • 6 spsk groft speltmel
  • Evt. en spsk loppefrøskaller opblødt i lidt vand.
  • 1-2 fed hvidløg
  • Salt og lidt peber
  • Kokosolie til stegning
  • Grøn salat med dressing

  • 1 grønt salathoved
  • 1 hakket rødløg
  • 1 avocado
  • 1 agurk
  • 2 dl kogte kikærter
  • 1 dåse majs
  • Dressing

  • ¾ dl hørfrøolie
  • Purløg
  • 3-4 fed presset hvidløg
  • Citronsaft

Fremgangsmåde

    Grøntsagsfrikadeller

    1. Broccolien dampes i max. 5 minutter

    2. Blendes herefter med æg, mel og krydderierne til en tyktflydende masse

    3. Tilsæt eventuelt en spsk HUSK opblødt i lidt vand

    4. Form frikadellerne med en spiseske. De steges gyldne i kokosolie på panden

    Grøn salat med dressing

    1. Snit salat, rødløg, avocado og agurk

    2. Bland det med de kogte kikærter og majs

    3. Til dressing blandes hørfrøolie med friskhakket purløg, presset hvidløg samt citronsaft og hældes over salaten