• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Hvordan faster man? Mads Bo og Nickolai Damgaard taler om faste. De giver dig de bedste råd til at komme i gang og undgå alle begynderfejlene ved faste.

Hvor lang tid faster man?

Aldrig har vi spist så meget, så ofte og desværre også meget skod mad. Som du kan læse om i denne artikel, stjæler maden energi fra os. Blandt andet derfor er juice og smoothie genialt, da det ikke kræver meget af kroppen at fordøje. Men meget tyder på at kroppen vil have stor glæde af at indarbejde faste i ugens løb. Man kunne også kalde det spisepause, som det jo rent teknisk også er. Oplev som Mads Bo hvordan faste fra kl 19.00 til 12.00 næste dag giver ham mere energi og mere mental skarphed.

Fast giver kroppen en pause

Kroppen vil altid prioriterer fordøjelse frem for selvhelbredelse. Derfor giver det god mening at tage en pause fra at skulle fordøje mad. Når vi gør det, frigiver vi nemlig flere ressourcer til kroppens egen selvhelbredende kræfter. Og som Nickolai også fortæller videoen, kan det bl.a. fører til regenerering af celler, vægttab, bedre fordøjelse, mere energi og en harmonisering af kroppens hormoner.

Typiske fastefejl

  • Man forveksler juicekur med faste. Du må ikke indtage noget med næring, når du faster.
  • Man putter mælk og sukker i kaffe og te.
  • Man bruger GREENS eller citronsaft som det første om morgenen.

Fordelene ved faste

Udover mere energi og lethed i kroppen er faste jo også smart, for modsat mange andre kure, så skal du med faste gøre mindre, du skal ikke planlægge, handle eller forbedrede. Og så er det jo billigt.
Når du faster skiller kroppen sig af med slidte celler, og der vil være en stigning i væksthormon, så man får nye lækre celler. Der findes ikke kosttilskud eller hudpleje der kan give os den samme effekt.

Hvem må ikke faste

  • Børn og unge under 18
  • Folk med BMI under 20
  • De som tager medicin, med mindre andet er aftalt med lægen

Sådan kommer du i gang med at faste

Som start kan du stoppe med at spise efter aftensmaden. Du kan eventuel tage en kop te eller et glas vand inden sengetid, men ingen mad eller snacks. Ved med at spise din morgenmad til kl 10.00 næste dag. Gør dette mandag-fredag og spis som du har lyst i weekenden.
Prøv dette i nogle uger og forsøg dig med at udvide din fasteperiode til kl 12.00 eksempelvis. Du kan også gøre som Nickloai og faste i 24 timer. Han stopper med at spise efter aftensmaden og spiser så først igen ved næste dags aftensmad. Der er ikke de store regler – bare forsøg dig frem men aller vigtigst: Fast efter dit liv – Du skal ikke leve efter din faste.

Se videoen herover og bliv klogere.

Relaterede produkter