• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Der er rigtig mange gode grunde til at drikke juicer og smoothies med rigelige mængder grøntsager. Ikke alene smager de hammergodt, hvis de er sammensat rigtigt, men de gør også rigtig meget godt for din generelle sundhed. Juicer og smoothies er en effektiv genvej til planternes vitalstoffer: byggesten til dine celler, enzymer, antioxidanter, plantehormoner og et hav af aktive stoffer, der effektivt påvirker samtlige af dine indre systemer. En af de helt store plusser er, at de har en overordentlig positiv effekt på knogler og bevægeapparat. Grøntsagerne indeholder nemlig ikke bare en bred vifte af knoglevenlige mineraler som organisk calcium og magnesium, de indeholder også en pæn mængde C- og K-vitamin, der spiller en vigtig rolle for opbygning og vedligeholdelse af knogler.

Knoglestærk med de rigtige bakterier

Juicer og smoothies der er godt pakket med grøntsager, fungerer desuden som prebiotika. Prebiotika er kort sagt mad til de sunde og gavnlige bakterier, som lever i dine tarme. Og det er netop dem, du gerne vil fodre og styrke, så de kan hjælpe med bl.a. optagelsen af mineraler. Flere nyere studier bekræfter, at der er en tæt sammenhæng mellem miljøet i vores tarme og vores knoglestyrke. Det kaldes gut-bone axis. Udover at vise, hvordan bestemte bakteriestammer kan øge knoglestyrken, viser studierne også, hvordan ubalancer i tarmene kan sætte fart på nedbrydningen af knoglerne. Der er altså god grund til at fodre de rigtige bakterier i dine tarme, og her er juicer og smoothies en fantastisk genvej til, at du kan blive knoglestærk.

Pas på knogletyvene

En anden rigtig god grund til at dine juicer og smoothies bør indeholde masser af grøntsager er, at de har en fantastisk basisk effekt på dit indre miljø. Indtager vi for mange syredannende fødevarer og lever et stresset liv, vil det bidrage til at vores knogler ’ofrer sig’, ved at afgive nogle af deres basiske mineraler for at opretholde den helt rigtige pH i blodet. Dette kaldes for homeostase og er helt naturligt. Den slags regulering er ok i begrænsede perioder, men når homeostasen opretholdes på bekostning af vores knogler, bliver det selvsagt problematisk. Grøntsagerne er de bedste betjente når det kommer til at sætte en stopper for knogletyvene. Sørg derfor for at sende rigeligt med kampklædte ’base-betjente’ ind i kampen, så der opretholdes balance i dit system.


Her er en god basisk juice opskrift fyldt med grøntsager: Grøntsagsspreder.
Og her en lækker grøn smoothie: Green a colada.

 

Relaterede produkter