• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Butternut suppe

med peberfrugt og squash

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Varm kroppen i de kolde måneder med denne cremede suppe.

Vi foretrækker at bruge sæsonens grøntsager. Så når vi når efterår og vinter, hvor græskar er i sæson, skal der kreeres lækre opskrifter. 

I suppen får den ellers milde butternut blandt andet selskab af rød peber og paprika, som giver suppen mere karakter. Ved at komme kokosmælk i suppen opnår vi en cremet konsistens samt en afrundet smag.

Top evt suppen med sprøde kikærter.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk. sød paprika
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. soltørrede tomater
  • 2 peberfrugter
  • 3 tomater
  • 1 butternut squash
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon + 2 dl vand
  • 1⁄2 håndfuld frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg
  2. Svits det i en gryde med olie sammen med sød paprika, tomatpuré og soltørrede tomater
  3. Hak peberfrugt og tomat i grove stykker og kom i gryden
  4. Skræl, udhul og hak butternut til små stykker
  5. Kom i gryden med kokosmælk, grøntsagsbouillon, vand, frisk timian, salt og peber. Lad det koge i 20 minutter eller indtil butternut er møre
  6. Blend med en stavblender
  7. Top suppen med din yndlingstopping