Butternut suppe

Butternut suppe med peberfrugt og squash

Butternut suppe | Butternut suppe med peberfrugt og squash

Varm kroppen i de kolde måneder med denne cremede suppe.

Vi foretrækker at bruge sæsonens grøntsager. Så når vi når efterår og vinter, hvor græskar er i sæson, skal der kreeres lækre opskrifter. 

I suppen får den ellers milde butternut blandt andet selskab af rød peber og paprika, som giver suppen mere karakter. Ved at komme kokosmælk i suppen opnår vi en cremet konsistens samt en afrundet smag.

Top evt suppen med sprøde kikærter.

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk. sød paprika
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. soltørrede tomater
  • 2 peberfrugter
  • 3 tomater
  • 1 butternut squash
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel) + 2 dl vand

  • 1⁄2 håndfuld frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg

  2. Svits det i en gryde med olie sammen med sød paprika, tomatpuré og soltørrede tomater

  3. Hak peberfrugt og tomat i grove stykker og kom i gryden

  4. Skræl, udhul og hak butternut til små stykker

  5. Kom i gryden med kokosmælk, grøntsagsbouillon, vand, frisk timian, salt og peber. Lad det koge i 20 minutter eller indtil butternut er møre

  6. Blend det til en suppe

  7. Top suppen med din yndlingstopping