Blomkålskarry

Blomkål i karrysauce

Blomkålskarry | Blomkål i karrysauce

Den lækre og varme blomkålskarry er genial at have i sin samling af vegetariske retter. 

Udover at den er utrolig nem at lave, så smager den også hamrende godt og passer ind i det travle hverdagskøkken, hvor det godt må være nemt og lækkert. 

I stedet for den klassiske boller i karry, kan du skifte bollerne ud med blomkål og på den måde lave en velsmagende vegetarisk ret til dine kødfrie dage, som alle kan være med på. 

Du kan servere blomkålskarry med et udvalg af dine yndlingstopping - det tilfører blot endnu mere smag til retten. 

star

Kan du lide opskriften? Klik på de stjerner, du vil give

5.0 fra 1 brugere

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 peberfrugt
  • 2 rødløg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 cm. frisk ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. garam masala

  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1⁄2 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon (gerne af mærket A.Vogel) + 3 dl kogt vand

  • 1 spsk. majsmel + 8 spsk. vand
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Servér med ris, koriander, cashewnødder og sort sesam

Fremgangsmåde

  1. Kog ris efter anvisning på pakken

  2. Hak rødløgene i små tern

  3. Hak rødløgene i små tern

  4. Skær blomkål i mindre buketter

  5. Hak peberfrugt i tern

  6. Svits rødløg, hvidløg, frisk ingefær og krydderierne i lidt olie i en gryde

  7. Tilsæt blomkål og peberfrugt

  8. Bland grøntsagsboullion og kogt vand i gryden

  9. Tilsæt kokosmælk

  10. Bland i et glas majsmel og vand

  11. Tilsæt glassets indhold til gryden og rør rundt til det begynder at tykne

  12. Lad det simre i 10-15 minutter

  13. Smag til med salt og peber