• Fragt kun 39 DKK
  • Fri levering fra 999 DKK

Blomkålskarry

Blomkål i karrysauce

(1 stemme) Bedøm opskrift

Hvad synes du om denne opskrift?

Klik på stjernerne for at bedømme

Den lækre og varme blomkålskarry er genial at have i sin samling af vegetariske retter. 

Udover at den er utrolig nem at lave, så smager den også hamrende godt og passer ind i det travle hverdagskøkken, hvor det godt må være nemt og lækkert. 

I stedet for den klassiske boller i karry, kan du skifte bollerne ud med blomkål og på den måde lave en velsmagende vegetarisk ret til dine kødfrie dage, som alle kan være med på. 

Du kan servere blomkålskarry med et udvalg af dine yndlingstopping - det tilfører blot endnu mere smag til retten. 

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 peberfrugt
  • 2 rødløg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 cm. frisk ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. garma masala
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1⁄2 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon + 3 dl kogt vand
  • 1 spsk. majsmel + 8 spsk. vand
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Servér med ris, koriander, cashewnødder og sort sesam

Fremgangsmåde

  1. Kog ris efter anvisning på pakken
  2. Hak rødløgene i små tern
  3. Hak hvidløg og frisk ingefær fint
  4. Skær blomkål i mindre buketter
  5. Hak peberfrugt i tern
  6. Svits rødløg, hvidløg, frisk ingefær og krydderierne i lidt olie i en gryde
  7. Tilsæt blomkål og peberfrugt
  8. Bland grøntsagsboullion og kogt vand i gryden
  9. Tilsæt kokosmælk
  10. Bland i et glas majsmel og vand
  11. Tilsæt glassets indhold til gryden og rør rundt til det begynder at tykne
  12. Lad det simre i 10-15 minutter
  13. Smag til med salt og peber